Suomen Susijengi hakee olympiakarsintavirettä tiistaina Espoossa, missä harjoitusottelussa saa vastaansa Uuden-Seelannin.

Luvassa on tasainen ottelu, jos MM-kisatuloksia tarkastellaan. Suomi ja Uusi-Seelanti eivät päässeet MM-kisoissa alkulohkostaan jatkoon, mutta saavuttivat paikan kuitenkin olympiakarsintoihin voittamalla pelejä alemmassa sijoitussarjassa.

Uudella-Seelannilla on Suomen tavoin pelaajakokemusta Euroopan kovimmista sarjoista. Joukkueen kovimmat pelaajat lienevät Espanjan liigassa Zaragozaa edustanut Finn Delany (200 cm) sekä Uuden-Seelannin liigan Auckland Tuataran tähtipelaaja Reuben Te Rangi (198).

Tampereen Pyrintöä edustanut Jordan Ngatai on hänkin mukana. MM-kisoissa hän kuului ryhmänsä eniten minuutteja pelanneeseen seitsikkoon.

Suomi ja Uusi-Seelanti ovat kohdanneet miesten maaotteluissa historiansa aikana kolmesti. Suomi on voittanut kaksi kertaa, mutta hävisi, kun maat edellisen kerran kohtasivat 2014 MM-kisoissa Bilbaossa. Uusi-Seelanti voitti silloin tiukan väännön 67-65 tiputtaen suomalaiset jatkosta.

Heinäkuun alussa Suomi pelaa olympiakarsintoja Valenciassa. Uusi-Seelanti pelaa Pireuksessa.