NBA-seura Cleveland Cavaliers antoi keväällä potkut päävalmentajalleen J.B. Bickerstaffille. Syynä oli pudotuspelipettymys Cavaliersin hävittyä toisella kierroksella Boston Celticsille.

Bickerstaff ehti valmentaa Cavaliersia neljän vuoden ajan. Menestyksen osalta Cavaliers meni koko ajan eteenpäin, eikä tappio mestaruuden voittaneelle ylivoimaiselle Celticsille ollut yllätys, kun Donovan Mitchell ja Jarrett Allen olivat viimeisistä otteluista loukkaantumisten takia sivussa, mutta Bickerstaff ei nauttinut enää seurajohdon luottamusta.

Uudeksi päävalmentajakseen Cavaliers on pestannut Kenny Atkinsonin, joka siirtyy seuraan Washington Wizardsin apuvalmentajan paikalta. Valintaa voi pitää yllättävänä.

Atkinson ei ole toiminut NBA:ssa päävalmentajana neljään vuoteen. Hänen edellinen päävalmentajapestinsä käsitti vuodet 2016-20, jolloin hän toimi Brooklyn Netsissa. Hän erosi siellä tehtävistään maaliskuussa 2020 juuri ennen koronapandemiaa seuran heikon menestyksen takia.

Cleveland Cavaliers voitti NBA-mestaruuden 2016, kun LeBron James pelasi seurassa. LeBron jätti Cavaliersin 2018, eikä seura sen jälkeen ole menestynyt.

Jos Atkinsonin komennossa seura ei etene pudotuspeleissä ensi kaudella ensimmäistä kierrosta pidemmälle, voi valmentajavalinnan hyvin kyseenalaistaa.