Bahamasaaret on Susijengin avausvastustaja koripallon olympiakarsinnoissa tiistaina Valenciassa. Bahama ei lukeudu maineikkaiden korismaiden joukkoon, mutta Suomi lähtee otteluun altavastaajana.

Bahamalla on käytössään peräti viisi NBA-pelaajaa. Heistä moni on saanut Bahaman kansalaisuuden ja edustusoikeuden varsin löyhin perustein, mutta Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA on sääntönsä päättänyt.

Bahaman pelaajista Eric Gordon oli voittamassa Yhdysvaltojen paidassa MM-kultaa 2010. Nyt hän pyrkii siis olympialaisiin Bahaman edustajana, minkä FIBA ja KOK hyväksyvät.

Vuoden takaisessa olympiaesikarsintaturnauksessa Bahama jyräsi vastustajansa kaatamalla ensin alkulohkossa selvin numeroin Kuuban ja Argentiinan. Välierissä Bahama murskasi Uruguayn ja finaalissa se päihitti Argentiinan tiukemmassa ottelussa.

Argentiinan esikarsintaturnauksessa Bahaman peliä johti NBA-kolmikko Deandre Ayton, Gordon, Buddy Hield. Sen jälkeen Bahama on saanut kaksi NBA-pelaajaa lisää. Mukana ovat 211-senttinen Kai Jones ja 203-senttimen Isaiah Mobley. Bahamalla on myös useita NCAA-pelaajia käytössään.

Suomella NBA-pelaajia ei ole käytössä. Lauri Markkanen jäi olympiakarsinnasta sivuun olkapäävaivan takia.

Suomen ja Bahaman ottelu alkaa kello 18.30. Tappio ei vielä veisi Suomelta olympiamahdollisuuksia, mutta vaikeuttaisi niitä kyllä huomattavasti.