Susijengi on hiomassa kuvioitaan Ranskassa ja alla on jo pari harjoitusjaksoa kotimaassa. Shawn Huff pitää Susijengin vahvuutena pitkään kasassa säilynyttä runkoa.

Huff valmistautuu maajoukkueen kanssa hyvillä mielin.

– Hyvä fiilis päällä. Tosi paljon vauhtia löytyy, mutta eiköhän se ala siitä rauhoittumaan mitä pidemmälle valmistautuminen etenee ja pääsemme keskittymään siihen omaan peliin, Huff mietti SuomiKoris-sivustolle.

Kysyttäessä Susijengin vahvuuksista Huffilta löytyy pitkä lista.

– Ehdottomasti se on vahvuus, että meillä on melkein sama runko ollut pitkään. Tietysti joukkuepelaaminen, kaukoheittovoima ja aggressiivinen puolustus ovat myös meidän vahvuuksiamme.

Omiksi vahvuuksiin hän nostaa aggressiivisen puolustuspelaamisen.

– Haluan tietysti auttaa joukkuetta omalla aggressiivisuudellani. Vaikea sanoa, mutta pyrin puolustamaan kovaa ja olemaan aggressiivinen aina kun pystyn.

Ei nöyristellen kisoihin

Suomi pelaa EM-kisojen alkulohkossa Venäjää, Italiaa, Kreikkaa, Turkkia ja Ruotsia vastaan. Lohko on erittäin kova, mutta Huff ei sitä säikähdä.

– Ei tässä ole hävittävää. Kovia maita tulee vastaan ja se on aina kiva päästä testaamaan omia ja joukkueen kykyjä kovia korismaita vastaan. Kisat ovat hyvä haaste ja uskon, että jokainen lähtee ottamaan sitä haastetta innolla vastaan.

Suomi on toista kertaa peräkkäin mukana EM-kisoissa ja viimeksi lopputulemana oli hienosti 9. sija. Huff uskoo edelliskisojen kokemuksesta olevan hyötyä.

– Meidän täytyy pelata niin kuin me osaamme. Emme lähde nöyristelemään, vaan pelaamme omaa peliämme ja pysymme siinä omassa jutussamme. Olemme käyneet kerran kisoissa tämän ryhmän kanssa ja nyt menemme toisen kerran. Kaikkien asioiden, mitä kisoissa periaatteessa on ja mitä tulee vastaan, pitäisi olla ihan rutiinia jo, Huff miettii.

Kim Sanden