Tampereen Pyrintö on vahvistanut miesten I-divisioonassa pelaavaa kakkosjoukkuettaan 206-senttisellä Yannick Anzulunilla. Anzuluni pelaa Pyrinnön mukana tulevalla kaudella Baltian Liigan pelejä.

Pian 26 vuotta täyttävä, laiturin tontilla viihtyvä Anzuluni pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Euroopassa edustaen Magdeburgia Saksan Regionaliigassa. Magdeburgissa Houghtonin yliopiston (NAIA) kasvatti viimeisteli 17,5 pistettä, 11,0 levypalloa, 4,2 syöttöä ja 3,0 riistoa ottelua kohden.

– Divarijoukkueelle tarjoutui tälläinen mahdollisuus, joten päätimme vahvistaa joukkueemme pitkää päätä. Yannick Anzuluni on liikkuva iso kaveri, joka sopii hyvin nuoren joukkueemme pelitapaan. Hän tuo joukkueeseen monipuolista osaamista ja mahdollistaa meidän kotimaisten pelaamisen omilla pelipaikoillaan, kommentoi Pyrinnön divisioonajoukkueen päävalmentaja Juha-Petri Nieminen seuran verkkosivuilla.

Ennen siirtymistään eurooppaan Anzuluni pelasi kaudet 2010/2011 ja 2011/2012 Kanadassa Quebec Kebsin riveissä.

– Yannick on todella huippulahjalas tulevaisuuden pelaaja, joka sopii erinomaisesti kakkosjoukkueen profiiliin tukien pelaajien kehittymistä. Hänen ansiostaa jokainen divaripelaaja saa pelata luontaisella pelipaikallaan. Hän tuo harjoituksiin kokoa ja fyysisyyttä. Baltian liigassa mies pelaa pääosin laiturina. Monipuolisena pelaajana hän soveltuu erinomaisesti konseptiimme.

– Tämä tasaa pelaajien kuormitusta, sillä pelkästään korisliigan 44 runkomatsissa on paljon pureskeltavaa. Olen iloinen tästä sopimuksesta, sillä se kertoo, että seura haluaa panostaa tosissaan nuorten pelaajien kehittämiseen, mutta myös tämän kauden menestymiseen. Tarkoitus ei ole osallistua Baltian liigaan vain lämpimikseen. Yannickin sopimus on taas yksi pieni askel oikeaan suuntaan, kommentoi puolestaan edustusjoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola.