Suomi pisti tiukasti kampoihin Liettualle, mutta ei onnistunut järisyttämään koripallojättiä täysin kumoon hienosta esityksestä huolimatta. Päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsi hyvästä viimeisen neljänneksen noususta, kun taas kokenut Teemu Rannikko kaivoi positiivisia asioita niukasta tappiosta huolimatta.

Suomella oli ratkaisun avaimet käsissään viime sekunnille, mutta tällä kertaa Petteri Koposen heitto ei uponnut.

– Hyvä heitto. Juuri sellainen, jonka halusimme. Yleensä tuollaiset menevät sisään, Dettmann pohti Koposen ratkaisuyritystä Koripalloliiton sivuilla.

Liettua näytti ratkaisseen ottelun jo kolmannella neljänneksellä karatessaan 11 pisteen johtoon, mutta Susijengi kuroi eron umpeen.

– Erinomainen nousu meiltä lopussa. Olemme inhottava vastustaja, kun jaksamme keskittyä kärsivällisesti omaan peliin ja pelata joukkueena, Dettmann kehui.

Takamieskonkari Rannikkoa niukka tappio kismitti, mutta muistutti että edellisen kerran joukkueiden kohdatessa Liettua oli parempi yli 30 pisteellä.

– Urheilijan näkökulmasta kahden pisteen tappio harmittaa enemmän kuin 20 pisteen tappio, mutta pelistä oli löydettävissä paljon positiivista. Jos pystymme kolmessa vuodessa parantamaan peliämme niin, että voimme taistella Liettuan kanssa voitosta, kyllä se jotain kielii, Rannikko mietti.

Suomen heittopeli oli erityisesti ensimmäisellä puoliajalla huikeassa kunnossa, sillä kolmoset menivät sisään 8/11.

– Paljon hyvää tästä on ammennettavissa. Heitimme paljon ja heitto kulki todella hyvin. Vaikka tuollaisilla prosenteilla ei voi koko peliä heittää, osoitimme saavamme stoppeja tämän tason huippujoukkuetta vastaan, eli emme missään nimessä olleet vain heittopelin varassa, Rannikko arvioi.

Liettua kuitenkin jylläsi korin alla Jonas Valanciunasin johdolla ja levypalloissa kotijoukkue oli niskan päällä.

– Liettua on Euroopan isoimpia joukkueita, mutta siitä huolimatta annoimme heille liikaa toisia mahdollisuuksia. Puolustuslevypallot ovat suurin kehityskohteemme tämän pelin osalta, Rannikko päätti.