Suomen koripallomaajoukkue jatkoi valmistautumistaan kohti parin viikon päästä alkavia EM-kisoja kohtaamalla Liettuassa järjestettävässä turnauksessa isäntämaan. Upeasta taistelusta huolimatta Susijengi joutui taipumaan 76-78 (42-39).

Suomi oli ensimmäisellä puoliajalla hieman niskan päällä huikeiden kaukoheittojen ansiosta. Ensimmäisen jakson aikana Suomi pussitti 11 yrityksestään kahdeksan kolmosta pussin pohjalle. Liettua sen sijaan jylläsi korin alla ja pääsi rokottamaan Suomen muutamasta hassista. Erityisesti Petteri Koponen ja Shawn Huff olivat vahvalla pelipäällä. Ensimmäinen neljännes kirjattiin 24-19 Suomelle ja taukoa lähdettiin viettämään lukemista 42-39 Suomen johtaessa.

Kolmannelle neljännekselle kotijoukkue tuli vahvasti latautuneena. Liettua sai kotiyleisön hurmoksessa hurjan vaihteen päälle ja upotti lähes kaikki heitot läheltä ja kaukaa ja karkasi 11 pisteen johdossa (64-53) viimeiselle neljännekselle. Susijengi keräsi taas laumansa viimeiselle neljännekselle ja kiri hiljalleen eroa umpeen ja Koponen nousi jälleen isoon rooliin. Aivan loppusekunneilla Koponen pääsi heittämään voittoheittoa vaikeasta asennosta, mutta harmittavasti heitto meni ohi ja näin Liettua pääsi juhlimaan voittoa.

Suomi jatkaa turnausta torstaina, kun se kohtaa Venäjän avausottelussa voittaneen Tshekin kello 16.50.

Liettua – Suomi 78–76 (19–24, 39–42, 64–53)

Suomi: Mikko Koivisto 0/1, Antti Nikkilä 1/2, Kimmo Muurinen 0/0, Shawn Huff 14/7, Gerald Lee jr 9/5, Sasu Salin 7/6, Tuukka Kotti 11/7/4 syöttöä, Petteri Koponen 20/4/7 syöttöä, Samuel Haanpää 3/1, Hanno Möttölä 6/2, Roope Ahonen, Teemu Rannikko 5/1, Joonas Cavén, Ville Kaunisto 0/0, Antto Nikkarinen.

Tilastot: Basket.fi