Susijengin pelit Liettuan turnauksessa saavat jatkoa heti tänään, kun Susijengi iskee Tshekin kimppuun. Kovaa nousua Euroopan koripallohuipulle tekevä Tshekki on valmentaja Jukka Toijalan mukaan hieman erityyppinen vastustaja kuin keskiviikkona vastaan asettunut Liettua.

Tshekki on Suomelle monessa mielessä hyvä mittari, sillä se on jo kohdannut kaksi Suomen tulevaa EM-kisavastustajaa. Kaksoismaaottelussa Turkkia vastaan se hävisi molemmat ottelut, mutta Liettuan turnauksen avausottelussa se voitti Venäjän 74-72. Joukkueen ykköstähtenä tuikkii Washington Wizardsin Jan Vesely.

– Tshekin koripallossa on selkeää nostetta. Heillä on kaikki maan parhaat pelaajat mukana ja heillä on sekä nuoria että vanhempia pelaajia. Se on erittäin hyvä joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvin ketä vastaan tahansa. Heidän pelissään on paljon samoja elementtejä kuin meillä ja tulossa on varmasti kiihkeä ottelu, Toijala ennakoi SuomiKoris-sivustolle.

Keskiviikkona Suomi sai pääasiassa hyvin pidettyä kurissa Liettuan jättiläiset Donatas Motiejunasin ja Jonas Valanciunasin, mutta kova haaste on edessä myös torstaina.

– Tshekilläkin on isot pelaajat, mutta ei niin isot kuin Liettualle. Ehkä sellaiset puoli astetta pienemmät, mutta silti meidän mittakaavassa isoja miehiä, Toijala heittää.

– Tshekki on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta ja heillä on pieni murrosvaihe menossa jossa nuoremmat ovat ottamassa enemmän roolia. Tshekin joukkue tulee menemään paljon eteenpäin tulevan viiden vuoden aikana, Toijala kehuu tulevaa vastusta.

Suomen ja Tshekin ottelu alkaa kello 16.50 ja ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Sportotv.lt-sivuilta.