Suomen koripallomaajoukkue matkusti kisamaahan sunnuntaina ja joukkueen valmistautuminen kisoihin on sujunut odotuksien mukaan. Sasu Salinkin on pelikunnossa Turkkia vastaan, joten Susijengi pääsee lähtemään turnaukseen hyvistä lähtökohdista.

Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan oli oikea ratkaisu matkata kisapaikalle jo hyvissä ajoin.

– Kaikki on mennyt. Tämä on upea mesta kaiken kaikkiaan, hallit ovat hyvät, hotellissa on hyvä ruoka. Kaikki on kunnossa. On hyvä, että tulimme tänne jo sunnuntaina. Tämä vaatii aina aikansa, että pääsee mukaan ja sen huomaa muun muassa harjoittelussa.

Slovenian rannikolle on odotettavissa hellekelejä ja lämpöasteet nousevat noin 30 pintaan. Dettmann ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, että pelaajat väsyisivät helteen keskelle.

– Pääasiassa tällaisissa turnauksissa tulee istuttua sisällä tai oltua ilmastoiduissa paikoissa eikä helle sitä kautta ole ongelma.

Suomi pelasi lohkonsa vähiten virallisia harjoituspelejä. Yhteensä pelejä tuli kuusi jonka lisäksi kolme peliä pelattiin vielä suljettujen ovien takana. Dettmannin mukaan tarkoituksena oli säästää paukkuja itse kisoihin.

– Meillä on joukkue joka on iän puolesta kokeneimmasta päästä, niin ei meidän kannata rasittaa pelaajia yhtään enempää kuin on tarvetta, jotka ovat kuitenkin pelanneet vuosia yhdessä. Minun puolestani olisimme voineet pelata vieläkin vähemmän. Mielestäni on ihan höpöhöpöä pelata paljon pelejä.

– Ne ovat olleet hyviä harjoitustapahtumia. Tämä on luksusta, että meillä on näin pitkä valmistautumisjakso, hän jatkaa.

Suomella on todella kova lohko eikä se kuulu ennakkokaavailuissa suosikkeihin.

– Kreikka ja Turkki ovat varmaan ennalta kovimmat. Muut sijat on sitten varmasti jaettu Italialle ja Venäjälle ja sitten pohjoismailla on oma lohkonsa. Näin ennakkoon. Ainakin eräiden asiantuntijoiden mukaan, Dettmann heittää arvoituksellisesti.

Suomi aloittaa kisaurakkansa keskiviikkona kohtaamalla avausottelussaan Turkin kello 15.30 Suomen aikaa.

Salttu Forsström