Viime kaudella kovan tason kansainvälistä kokemusta Montenegron mestari KK Buducnost Podgorican väreissä hankkinut Susijengi-sentteri Gerald ”Junnu-Lee” Lee junior, 25, siirtyy tulevaksi kaudeksi Romanian pääsarjaan. 208-senttisen Korihaiden kasvatin uusi työnantaja on moninkertainen Romanian mestari, Eurocupia tulevalla kaudella pelaava CSU Asesoft Ploiesti.

Ensi kaudeksi isoin satsauksin Euroopan kakkostasolle (Eurocup) lähtevä Ploiesti on vahvistunut pelaajamarkkinoilla merkittävästi viime kaudesta, ja Leen saaminen oli yksi joukkueen prioriteeteista.

– Eurocup näytteli isoa roolia, kun joukkuetta agentin kanssa valittiin. Sain viime kaudella pelata kovia otteluita ja se on iso juttu. Ploiesti oli useamman viikon perässäni ja teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä, Lee kertailee sopimuksen taustoja Basket.fi:n sivuilla.

Leen sopimus Ploiestin kanssa on sikäli erikoinen, että se pitää suomalaissentterin Romaniassa niin kauan kuin joukkue pelaa Eurocupia. Kun Eurocup-kausi on Ploiestin osalta paketissa, Leellä on optio jatkaa seurassa kauden loppuun.

Lee tulee olemaan ensimmäinen suomalaispelaaja koskaan Romanian liigassa. Viime kaudella Lee teki historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen Montenegron liigassa.

– Joukkue on viime vuosina ollut Romanian vakiomestari. Tiedän myös seuran olevan kilpailuhenkinen, ja että kuuleman mukaan siellä hoidetaan asiat mallikkaasti. Romania on ehkä eksoottinen valinta, mutta koristahan sinne ollaan menossa pelaamaan. Kun korikseen liittyvät asiat on hoidettu, on kaikki hyvin.

Ploiesti kohtasi viime kaudella Kataja Basketin EuroChallengessa kahteen otteeseen. Kataja vei voiton molemmista otteluista. Viime kaudella Katajaa edustanut Jonte Flowers pelaa ensi kaudella Eurocupia Ploiestin paidassa Leen joukkuetoverina.