Petteri Koponen pelasi jälleen vahvan turnauksen Susijengin paidassa. Vaikka hänen merkityksensä ei aina näkynyt pistetilastoissa, Koponen myös syötti ja otti runsaasti levypalloja. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann suitsutti tähtipelaajaansa EM-turnauksen jälkeen.

Koponen varattiin NBA:han aikoinaan ykköskierroksella ja tällä hetkellä hänen pelioikeutensa omistaa Dallas. Dettmannin mukaan hänen taitonsa riittäisivät jo nyt rapakon taakse.

– Joku varmasti pohtii sitä, voiko Petteri Koponen pelata NBA:ssa. Minä ainakin totean niin, että jos Petteri Koponen ei voi pelata NBA:ssa, niin minä en tiedä koripallosta mitään. Siellä on tietenkin muita asioita jotka siihen vaikuttavat, Dettmann heitti Slovenia-ottelun jälkeen.

Koposella on allaan kohtuullinen kausi Venäjällä Himkin joukkueessa ja Dettmann odottaa hänen ottavan entistä isompaa roolia tulevalla kaudella.

– Mielestäni jo viime hän olisi voinut saada omassa joukkueessaan isomman roolin. Nyt en epäile, etteikö hän sitä tekisi, Dettmann jatkoi.

Salttu Forsström