Nilan Bisons suuntaa pre-season-sarjassaan voittoisan Salo-ottelun jälkeen keskiviikkona Espooseen. Luvassa on mielenkiintoinen ottelu monestakin näkökulmasta.

Tapiolan Honka nousi takaisin Korisliigaan täksi kaudeksi, joten joukkueesta on vaikea sanoa juuri mitään tällä hetkellä. Tosin näin aikaisessa vaiheessa ei mistään joukkueesta voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Nilan Bisonsin apuvalmentaja, itsekin Hongassa valmentanut Joonas Iisalo pystyy kuitenkin hieman arvioimaan keskiviikon vastustajaa.

– Tapiolan Honka on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jossa on muutamien kokeneiden pelaajien lisäksi juniorimaajoukkuepelaajia täynnä näytönhaluja, Iisalo valottaa loimaalaisten kotisivuilla.

Kokeneilla pelaajilla Iisalo tarkoittanee yhdysvaltalaista Ronnie Clarkia, laituria joka pelasi jo viime vuonna Hongan riveissä. Hän oli joukkueensa etevin niin pisteissä (ka. 22 pistettä / peli) kuin levypalloissa (ka. 8,9) kuluneella kaudella.

Kokemuksella Iisalo eittämättä viittaa myös omaan veljeensä, Hongan kapteeniin Tuomas Iisaloon. Vuonna 1982 syntynyt takamies pystyy omalla esimerkillään johdattamaan joukkueensa koviinkin suorituksiin.

Hongalla on joukkueessaan paljon Iisalon mainitsemaa nuorta potentiaalia. Biisonifanit muistanevat parhaiten Villematti Kopion, joka tykitti kaaren takaa viime kaudella Uudenkaupungin hai-univormussa. Hongalla on rosterissaan myös espoolaisten oma kasvatti, 18-vuotiaiden maajoukkueestakin tuttu Anton Odabasi. 206-senttinen nuoriherra ei mitastaan huolimatta pelaa sentteriä vaan viihtyy ennemmin laidassa.

Hongan päävalmentajana toimii maajoukkueesta tuttu Pekka Salminen, joten Iisalon puheet hyvin valmennetusta joukkueesta eivät ole tuulesta temmattuja.

Nilan Bisonsin harjoitukset ovat sujuneet kuluneella viikolla hyvin.

– Tämä on ensimmäinen viikko, kun meillä on kaikki pelaajat mukana harjoituksissa. Intensiteetti ja toteutuksen taso on ollut ensimmäisissä yhteisissä harjoituksissa erittäin hyvä, joten odotamme mielenkiinnolla ensimmäistä peliä, jossa kaikki pelaajat ovat kokoonpanossa, Iisalo summaa.

Iisalolla on selvä resepti Hongan kaatamiseksi.

– Meidän tavoitteemme on käyttää kokoamme ja materiaalimme leveyttä hyväksi.

Leveyttä riittää, sillä Tuukka Kotti pukee keskiviikkona ensimmäistä kertaa Bisonsin punaisen nutun ylleen. Lisäksi Matti Nuutinen, Ville Mäkäläinen ja Mikko Koivisto ovat palanneet takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Loimaalaisnäkökulmasta on todella mielenkiintoista nähdä, miten huippupalikoista kasattu joukkue hitsautuu yhteen kentällä.

Iisalo osaa luvata ainakin seuraavaa.

– Ottelusta tulee varmasti vauhdikas ja yleisöystävällinen.

Peli alkaa keskiviikkona klo 19.00 Tapiolan urheiluhallilla.