Pyrintö pelasi viikonloppuna Ruotsissa harjoitusturnauksen, jossa voitto irtosi kaikista viikonlopun kolmesta ottelusta. Tamperelaisten päävalmentaja Pieti Poikola oli joukkueensa kehitykseen tyytyväinen.

Perjantaina Pyrintö kaatoi ruotsalaisen Jämtland Basketin korein 99-72 ja lauantaina puolestaan voitto irtosi Namika Lahdesta lukemin 83-74. Turnauksen päätöspelissä Pyrintö jyräsi isäntäjoukkueen LF Basketin kumoon numeroin 81-65.

Poikolan mukaan turnaus vei joukkuetta jälleen askeleen oikeaan suuntaan molemmissa päissä kenttää.

– Pyrimme koko turnauksen ajan viemään yksittäisiä teemoja asia kerrallaan eteenpäin haukkaamatta liian isoa palaa. Tässä vaiheessa kautta olisi sata asiaa, mitä kehittää. Pahin virhe olisi yrittää puuttua jokaiseen yksittäiseen asiaan, jolloin ison kuvan hahmottaminen kärsisi, kommentoi Poikola ajatusmaailmaansa Pyrinnön sivuilla.

– Puolustuksessa painotimme intensiteetin merkitystä ja aktiivista pallollisen puolustamista sekä käsien käyttöä kuitenkin niin, ettemme joutuisi virhevaikeuksiin. Tässä etenimmekin kivasti turnauksen aikana. Pahimmillaan Lahti-pelissä joukkuevirheet oli täynnä kahden minuutin jälkeen, mutta viimeisessä Luulaja-matsissa puolustus oli ajoittain mallikasta. Erityisen mukavaa viimeisessä pelissä oli se, että nimenomaan pelaajat penkiltä toivat lisälaatua puolustukseemme.

– Muita puolustuksen teemojamme olivat esimerkiksi transition-, apu- ja palloscreenpuolustus.

– Hyökkäyksessä keskityimme myös pariin avainteemaan. Tärkeintä oli opettaa hyökkäyksen sujuvaa avausta. Puhuimme paljon myös parin option yksityiskohtaisesta toteuttamisesta. Valintojen sujuvuus kehittyi selvästi turnauksen edetessä ja se heijastui laadukkaina heittopaikkoina.

– Pystyimme myös kokeilemaan erilaisia viisikoita. Kävimme erittäin isossa, mutta myös pienessä viisikossa. Luulaja-pelissä pelasimme lähes optimaalisella rotaatiolla, mutta Lahti-pelissä käytimme enemmän divaripelaajiamme. He vastasivat huutoon ja osoittivat pärjäävänsä hienosti tällä tasolla. Siitä on paljon iloa reeneissä, mutta mahdollisesti myös liigamatseissa.

– Kaiken kaikkiaan rosterimme vaikutti mukavan syvältä ja urheilulliselta, vaikka pelasimmekin ilman armeijassa kiinni ollutta Topiasta [Topias Palmi]. Myös amerikkalaisvahvistukset osoittautuivat erinomaisiksi joukkuepelaajiksi ja hyviksi persooniksi kentän ulkopuolella. Sillä on pitkällä kaudella lähes yhtä suuri merkitys kuin pelitaidoilla. Kaiken kaikkiaan turnaus antoi kivasti luottamusta tulevan kauden mestaruusjahtiin. Matkasta tulee pitkä, haastava, mutta palkitseva, tuumaili Poikola lopuksi.

Pyrintö avaa Korisliigakauden lauantaina 5.10 klo 17:00 ottelulla Namika Lappeenrantaa vastaan Pyynikin palloiluhallissa.