Kaksinkertainen Suomen mestari Bisons lähtee tulevaan kauteen hyvistä lähtöasetelmista. Loimaalaisten päävalmentaja Greg Gibson tuskin malttaa odottaa tulevan kauden alkua.

Gibson myöntää, että sarjakauden alku kihelmöi.

– Olen tietysti todella innoissani. Vaimoni jopa kysyi minulta yksi aamu mitä oikein ajattelin, kun pohdin asioita koko ajan, Gibson naureskelee.

Bisons on hallinnut kotimaan kenttiä kahden viime kauden ajan. Gibsonin mukaan kaikki seurassa puhaltavat yhteen hiileen ja hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki luo pohjan menestykselle.

– Tämä on askel askeleelta etenevä prosessi. Olen innoissani pelaajien puolesta; olemme loistava ryhmä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään ja toivottavasti se auttaa projektissa.

Korisliiga on saanut täksi kaudeksi kovia ulkomaalaisvahvistuksia, mutta kirkkaimmat tähdet tulevat kotimaasta. Bisonsin Tuukka Kotti ja Katajan Teemu Rannikko ovat nostavat kotimaisen sarjan tasoa ja mainetta.

– Suomen Korisliiga ei saa tarpeeksi ansaitsemaansa arvostusta. Toivon, että voimme olla mukana herättelemässä joitain ihmisiä. Tämä on hyvä sarja ja haluamme tehdä kaikki ylpeiksi siitä.

Kotin lisäksi Bisonsissa pelaa myös EM-kisoissa ollut Mikko Koivisto ja lisäksi maajoukkuekokemusta löytyy Antto Nikkariselta, Carl Lindbomilta, Ville Mäkäläiseltä ja Matti Nuutiselta. Gibsonin mukaan pelaajien yhteisestä maajoukkuetaustasta on hyötyä myös seurajoukkueessa.

– He auttavat meitä toivottavasti olemaan yhtenäinen joukkue mahdollisimman nopeasti. He tuntevat toisensa erityisen hyvin. Meidän täytyy oppia tiettyjä asioita ja he sisäistävät asioita nopeasti. Siinäkin suhteessa on hyvä, että meillä on niin korkean tason pelaajia joukkueessa.

Bisonsilla on laaja rinki ja Gibsonilla riittääkin haastetta pitää kaikki tyytyväisinä kauden aikana.

– Kentällä on vain viisi pelaaja, joten on myös haaste pitää kaikki motivoituneina. Joinain iltoina maajoukkuepelaajat tulevat saamaan vähemmän minuutteja ja he miettivät miksi näin kävi. Tilanne on ehdottomasti meille hyvä, mutta valmentajana minun täytyy osata selvittää tilanne.

Bisons lähtee suurimpana ennakkosuosikkina kauteen, mutta Gibsonin mukaan muitakin vakavia haastajia on.

– Neljä, viisi joukkuetta saattaa livahtaa kärkitaistoon. KTP totta kai, Kataja, Pyrintö, Kauhajoki. Meidän viime vuosien kokemuksella tärkein asia on pysyä terveenä keväällä ja pystyä pelaamaan parasta mahdollista koripalloa. Se on päätavoitteemme.

– En puhu mestaruuden voittamisesta, vaan haluan olla johdonmukainen ja pelata hyvää koripalloa juuri oikeaan aikaan, Gibson päättää SuomiKoris-sivustolle antamansa haastattelun.

Maarit Korhonen