Pyrintö aloitti vahvasti, kun täysi Pyynikin hallin kotiyleisö sai vastinetta rahoilleen Pyrinnön juhliessa 108-81-voittoa.

Lappeenrannan Namika roikkui pitkään mukana, mutta lopulta kotijoukkue repäisi tarpeeksi ison eron voittoon. Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli luottavainen, että peli kääntyy lopulta tamperelaisille.

– Lassin [Tuovi] tavoin mielestäni tänään pelattiin hyvää korista ja tapahtuma oli hieno. Teimme ottelun ensimmäisellä puoliskolla virheitä puolustuksessa, joista Namika rokotti välittömästi. Laitoimme puoliajan jälkeen vastustajan avainpelaajat töihin ja luotimme, että saamme repäistyä tarvittavan eron jossain vaiheessa, Poikola pohtii Pyrinnön sivuilla.

Poikola piti ottelun ratkaisuna Pyrinnön laajaa materiaalia.

– Meidän joukkue on tänä vuonna todella syvä ja tänään ratkaiseva ero tuli nimenomaan penkiltä. Joukkueessamme on selkein roolitus koskaan valmentajaurani aikana; voin keskittyä puolustuksen valmentamiseen ja Lasse [Rantala] hoitaa hyökkäyksen suunnittelun. Luotan kaikkiin pelaajiin sataprosenttisesti ja se on todella kiva asia, koska minun ei tarvitse turhaan hermoilla, Poikola kehuu.