Eurocup pyörähtää käyntiin tiistaina, mutta suomalaisten osalta kilpailu starttaa vasta keskiviikkona. Bisonsin lisäksi mielenkiinto kohdistuu Himkin ja Ploiestin otteluun, jossa nähdään tositoimissa Petteri Koponen ja Gerald Lee junior.

Ploiestin kausi Romaniassa on alkanut kohtalaisesti, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta tilillä on kaksi voittoa. Vaikka Leen pelit ovat tilastollisesti menneet hyvin, hän myöntää, ettei ole vielä aivan parhaimmillaan.

– Tulen joka matsissa penkiltä ja pelaamme toisen sentterin kanssa yleensä peleissä aika lailla saman verran. Tulin joukkueeseen vähän myöhässä ja toinen on ollut täällä jo pitkään ja hän tietää kaikki kuviot. Minulla on ollut joidenkin kuvioiden kanssa vähän hakemista.

Ploiesti aloittaa europelinsä keskiviikkona, kun vastaan asettuu Himki. Lohkojen arvonnoissa Himki nostettiin ykköskorista Eurocupin E-lohkoon ja Ploiesti oli sen sijaan huonoiten sijoitettu joukkue. Lee ei ennakkoasetelmia hätkähdä.

– Meillä on aika kivat odotukset. Olemme altavastaajia lohkossa ja vastassa on kovia joukkueita. Himki on varmasti yksi suurimmista ennakkosuosikeista koko turnauksen voittoon. Me menemme yksi peli kerrallaan ja yritämme tehdä oikeita asioita kentällä ja haemme voittoa yksi kerrallaan, Lee pohtii ennakkoasetelmia SuomiKoris-sivustolle.

Koponen on esiintynyt väkevästi Himkin paidassa ja Lee tietää varsin hyvin miehen taidot. Hän ei ole pystynyt auttamaan omaa joukkuettaan antamalla vinkkejä Koposen pysäyttämiseksi.

– Ei Petteriä pysty pysäyttämään. Sen näki jo EM-kisoissa. Ehkä vähän hidastamaan. Onhan siellä muitakin tosi kovia pelimiehiä, mutta ”Petsku” on kyllä yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein, Lee kehuu maajoukkuekaveriaan.

Harvinainen suomalaiskohtaaminen

Suomalaispelureiden keskinäiset kohtaamiset Euroopan sarjoissa eivät ole jokapäiväistä herkkua. Lee myöntää, että niissä on hieman erilainen fiilis, kun vastapuolella on tuttu kaveri samasta maasta.

– Ainahan se tuo lisäjännitettä, kun vastassa on suomalaisia. Minulla on ollut tuuria, että olen saanut pelata [Tuukka] Kottia, [Shawn] Huffia, [Teemu] Rannikkoa, [Sasu] Salinia ja [Emir] Sulejmanovicia vastaan aiemmin. Nyt on taas vähän erilainen peli ja on hieno pelata toisia suomalaisia vastaan ja nähdä vähän kavereita.

Leen mukaan Koposen kanssa olisi tarkoitus vaihtaa kuulumisia myös pelikentän ulkopuolella.

– Vähän me juttelimme jos menisimme matsin jälkeen johonkin syömään, mutta saa nähdä, ”Junnu” heittää.

Salttu Forsström