Loimaan Bisons aloittaa urakkansa Eurocupissa tänä iltana, kun se kohtaa Helsingin jäähallissa Liettuan viime kauden pronssijoukkue Neptunas Klaipedan. Loimaalaisten päävalmentaja Greg Gibson uskoo Bisonsin mahdollisuuksiin jos kaikki osuu kohdilleen.

Gibson ei lähde arvailemaan onko pelaajilla hieman perhosia vatsassa ennen suurta peliä.

– Se jää nähtäväksi, mutta tämä on erittäin jännittävä haaste, Gibson myöntää.

Gibson muistuttaa, että pelin ratkaisut tapahtuvat yhtä lailla parketilla ja pääkopassa.

– Meillä on erittäin hyvä joukkue ja jos kaikki pelaavat tasollaan ja pidämme huolen koripallosta, niin meillä on hyvät mahdollisuudet. Nämä asiat ovat yhtä paljon kiinni henkisistä kuin fyysisistä puolista. Meidän tavoitteenamme on kehittyä kaiken aikaa ja parantaa ja mielestäni olemme onnistuneet tekemään niin jokaisessa Korisliigan ottelussa. Nyt meillä on edessä jälleen mielenkiintoinen haaste.

Gibson on tarkkaillut tulevaa vastustajaa ja tietää vastuksen kovuuden.

– Heillä on erittäin hyvä takamies ja lisäksi heidän amerikkalaispelaajansa ovat hyviä. He heittävät hyvin ja pelaavat fyysisesti. Meidän on oltava henkisesti vahvoja ja tehdä asiat huolella. Me pystymme tekemään hyviä asioita, jos meillä on pää mukana.

Helsingin jäähalliin on luvassa runsaasti yleisöä ja Gibson toivoo kovaa kannustusta myös muilta kuin loimaalaisfaneilta.

– Tiedän, että meiltä lähtee hienosti faneja Loimaalta ja meillä on Korisliigassa paljon faneja mukana vieraspeleissä. He ovat meille se kuudes pelaaja. Toivottavasti myös Loimaan ulkopuolelta tulevat katsojat hyppäävät kelkkaan mukaan. Niin minä ainakin teen jos joku toinen suomalaisjoukkue pelaa Euroopassa. Haluan, että joukkue ammentaa voimaa yleisöstä ja loistaa kentällä, Gibson heittää SuomiKoriksen haastattelussa.

Bisonsin ja Klaipedan välinen ottelu alkaa kello 20.00.

Salttu Forsström