Korisliiga jatkuu Salohallissa jo lauantaina, kun Vilpas saa vieraakseen sarjan ilman tappioita aloittaneen Tampereen Pyrinnön. Tutulle parketille palaa myös viimeiset kaksi vuotta Vilpasta edustanut Alex Vaenerberg.

21-vuotias Vaenerberg on esiintynyt Pyrintö-paidassa keskimäärin 14 minuutin verran ja pinnoja on syntynyt 4.7 pisteen keskiarvolla.

– Mukavasti on kausi alkanut. Liigassa kolme voittoa ja Baltian liigassa yksi, joten tyytyväinen täytyy olla. Joukkuepeli ja roolitus on toiminut jopa yllättävän hyvin. Omaan roolin on ollut hieman totuttelemista, sillä hyökkäystapa on täysin erilainen Vilppaaseen verrattuna ja tehtävänä on tuoda energiaa penkiltä kentälle, Vaenerberg vertailee joukkueita Vilppaan kotisivuilla.

Miehen tilastoista löytyy yksi merkillisyys. Levypalloja on kolmen liigapelin jälkeen koossa puhdas nolla.

– Onko noin? En ole asiaan kiinnittänyt huomiota. Tallinnaa vastaan jokunen sentään jäi näppeihin. No, meillä on melko iso joukkue. Toisen takamiehen tehtävänä on mennä levyihin ja toisen varmistaa. Ehkä olen ollut enemmän siellä varmistajana.

Pyrinnöllä on mielenkiintoinen motivointikeino pelaajilleen pitkästä voittoputkesta.

– Kyseessä on meille siipipeli eli voitosta on luvassa ilmaiset kanansiivet koko joukkueelle. Näin tapahtuu aina kolmen peräkkäisen voiton jälkeen, Vaenerberg paljastaa.