Korisliigassa pelataan perjantaina ja sunnuntain välillä yhteensä kuusi ottelua. Perjantaina ohjelmassa on kolme matsia, lauantaina kaksi ja sunnuntaina yksi.

Kierros pyörähtää käyntiin perjantaina kolmen ottelun voimin, kun Korihait yrittää pysäyttää kotikentällään Pyrinnön voittokulun. Kataja pelaa kenraaliharjoituksensa ennen ensi viikon EuroChallenge-ottelua kohtaamalla kotonaan Namika Lahden. Korikobrat sen sijaan jahtaa avausvoittoaan Lappeenrannasta.

Lappeenrannan Namika avasi kauden voittotilinsä edellisottelussa kaatamalla Korihait. Lassi Tuovi myöntää avausvoiton rentouttaneen pelaajia, mutta hän ei ollut koskaan tilanteesta huolestunut.

– Voitto oli tietenkin tärkeä, mutta näen isona kuvana meidän harjoittelun olleen kuitenkin koko ajan korkealla tasolla. Voiton myötä pelaajista on kyllä ollut havaittavissa pientä rentoutumista, mutta itse olen ollut enemmän tyytyväinen siihen millä tasolla olemme harjoitelleet, vaikka pienet loukkaantumiset ovat kiusanneet, Tuovi kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Lappeenrantalaiset ovat joutuneet tulemaan viime aikoina toimeen ilman pelinrakentaja Brandon McKnightia. Tuovin mukaan taitava amerikkalainen lienee mukana jo perjantain pelissä.

– Hän on pystynyt jo harjoittelemaan joukkueen mukana ja hänen pitäisi olla mukana.

Korikobrat vaihtoi hiljattain valmentajaa ja Tuovi uskoo, että sillä on vaikutusta myös joukkueeseen. Lisäksi heikosti mennyt alkukausi varmasti sytyttää lapualaisjoukkuetta.

– Pelaajat tietävät, ettei alku ole mennyt hyvin. Ulkomaalaispelaajat tietävät, että heidän pitää antaa näyttöjä ja pystyä parempaan. Sieltä saattaa tulla joko lannistunut tai sitten energinen vastustaja vastaan. Meidän ei ole kuitenkaan liikaa tarvinnut miettiä vastustajia, sillä keskitymme omaan peliimme.

Namika on päässyt valmistautumaan hyvin otteluun ja Tuovi on luottavainen, että harjoittelun kautta myös tulokset jatkossa parantuvat.

– Nythän meillä alkavat nautintoviikot ja edessä on valmentajan kannalta ihanteellinen ohjelma, kun pelejä on kerran viikossa. Meille jää aikaa toipumiseen ja harjoitteluun. Joillakin joukkueilla on tietenkin tiukka tahti, mutta meillä on vuoden loppuun hyvä ohjelma, Tuovi heittää.

Lauantaina kaksi ottelua – sunnuntaina yksi

Lauantaina Kauhajoella mitellään mielenkiintoinen kamppailu, kun Karhu saa vastaansa Tapiolan Hongan. Bisons palaa kotimaan parketeille kohtaamalla vielä voitoitta olevan Kouvot. Bisons on Pyrinnön ohella ainoa joukkue jolla on vielä puhdas sarja.

Sunnuntaina saadaan kierros päätökseen, kun Salon Vilpas saa kotikentälleen KTP:n.