Tapiolan Hongan seuraava vastustaja Korisliigassa on kovassa vireessä oleva Kauhajoen Karhu, joka toivottaa espoolaiset tervetulleeksi kotisaliinsa lauantaina. Karhu on hävinnyt vasta yhden ottelun ja on sarjataulukossa sijalla neljä, kaksi sijaa Hongan yläpuolella.

Honka lähtee otteluun jälleen vajaamiehisenä. Jaraun Burrowsin toivuttua loukkaantumisestaan ja Hongan löydettyä korvaajan Anthony Tuckerille, joukkue sai jobinpostia kapteeni Tuomas Iisalon loukkaantumisen myötä. Iisalon pelaaminen lauantaina on epätodennäköistä. Toki myös kotijoukkue Kauhajoki kärsii avainpelaajan poissaolosta, kun jenkkivahvistus Quincy Hankins-Cole on edelleen sivussa joukkueen kokoonpanosta.

Hongan joukkue on mainion alkukauden jälkeen hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin kahdelle erinomaiselle joukkueelle. Sarjan ennakkosuosikeihin lukeutuvat Pyrintö ja Kataja eivät antaneet espoolaisten yllättää. Lauantain vastustaja Kauhajoki kuuluu myös sarjan ennakkosuosikeihin. Aggressiivista koripalloa kovalla intensiteetillä pelaava joukkue pyrkii pakottamaan Hongan pallonmenetyksiin ja menee vahvasti levypalloihin. Mikäli Honka mielii yllättää, on kaiken mentävä nappiin.

– Kauhajoen intensiivinen pelityyli tekee pelistä aaltoilevan. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että vastustajan mahdolliset irtiotot pysyvät mahdollisimman lyhyinä, ne pitää lopettaa heti alkuunsa. Olennaista on pitää pallosta hyvää huolta ja olla hyökkäyspäässä kärsivällisiä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen linjaa Hongan sivuilla.

Hongan uusi nopea ja taitava takamies Omar Krayem on saanut keskiviikon pelin jälkeen kahdet joukkueharjoitukset lisää vyölleen, joten hän on varmasti paremmin sisällä joukkueen kuvioissa. Krayemin otteet olivat erittäin lupaavia jo Katajaa vastaan, joten mielenkiinnolla odotetaan, mitä mies saa aikaan lauantaina.

Kauhajoen Karhu – Tapiolan Honka lauantaina 2.11 klo 17:00 Kauhajoen liikuntahallissa.