Kaikki kahdeksan otteluaan Korisliigassa ja ainoan ottelunsa Baltian liigassa voittanut Pyrintö hakee kymmenettä perättäistä voittoaan sunnuntaina, kun Baltian liiga jatkuu Pyynikin palloiluhallissa. Toisessa Baltian liigan ottelussaan Pyrintö saa vastaansa Latvian liigan kakkospaikkaa pitävän BK Jekabpilsin.

– Jekablis on todellinen Latvian liigan huippujoukkue (rekordi 5-1). Aloitusviisikon pelaajilla on runsaasti kokemusta eurosarjoista Euroliigaa myöten. Tämä on hieno haaste meille mitata todellinen tasomme, kuten myös Korisliigan tasoa. Olennaista on, että pystymme pelaaman oman pelikonseptimme mukaisesti, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola toteaa seuran sivuilla.

– Heidän pelitapansa on meidän täydellinen vastakohta. Jekablis pelaa perinteistä baltialaista koripalloa. Isot miehet asettavat kovia screenejä takamiehille, jossa rollaavat kovaa korille, mutta voivat myös popata kolmenpisteen kaaren taakse kaukoheittoihin. Takamiehet ovat todella taitavia syöttämään palloa, mutta myös tarkkoja kaukoheittäjiä.

– Puolustuksessa joukkue luottaa kokoonsa ja fyysisyyteen ja suojelee kolmen sekunnin aluetta. Luvassa on paikka- ja miesvartiointia. Pärjäämisen edellytys onkin, että pystymme juoksemaan kenttää ja saamme siten helppoja koreja luotua.

Sunnuntain vastustaja BK Jekabpils on ehtinyt puolestaan pelaamaan kolme ottelua Baltian liigassa. Kolmesta ottelustaan Jekabpils on voittanut kaksi. Jekabpils avasi liigan tiukalla vierastappiolla Rakvele Tarvakselle (73-74), mutta on sen jälkeen kaatanut kotona Norrköping Dolphinsin (78-73) ja viimeisin voitto irtosi tiistaina Tallinnassa Kalevista murskalukemin 82-53.

Latvian liigassa Jekabpils on heti Ventspilsin (6-0) jälkeen toisena saldolla 5-1. Joukkue onkin kärsinyt ainoan tappionsa juuri Ventspilsille (66-75). Baltian liigan toista latvialaisjoukkuetta vastaan Jekabpils nappasi kotimaan sarjassa 88-82 kotivoiton.

14