Ville Tuominen pääsi juhlimaan miehistöineen maukasta voittoa, kun hänen valmentamansa Bakken Bears kaatoi Joensuun Katajan EuroChallengen ottelussa 101-91 (51-43).

Kataja aloitti ottelun hyvin, mutta pian Bakken otti kotiluolassaan isännän otteet ja repäisi jo ensimmäisellä neljänneksellä yli 10 pisteen kaulan. Toinen jakso sujui tasaisemmin ja lopussa muutama tärkeä kori toi joensuulaiset kahdeksan pisteen päähän tauolle mentäessä. Katajalle toi jobinpostia Teemu Rannikon loukkaantuminen eikä Rannikkoa näkynyt kentällä toisen neljänneksen alun jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä Bakken näytti pitävän peliä edelleen näpeissään, mutta Petri Virtanen sai heittoputkensa auki ja pudotti nopeaan tahtiin pari kolmosta ja toi joensuulaiset jo kuuden pisteen päähän. Bakkenin heittovire oli kuitenkin kovaa luokkaa ja he pystyivät lähes aina vastaamaan Virtasen koriin ja näin viimeiselle neljännekselle mentiin Bakkenin 10 pisteen johdossa.

Bakken sai viimeiselle jaksolle hyvän alun eikä Kataja päässyt missään vaiheessa lähelle. Aina kun Kataja onnistui, niin Bakken kuittasi heti toisessa päässä. Kataja sai lopussa aikaan pienoisen kirin ja pääsi minuutti ennen loppua kuuden pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Näin Tuominen pääsi juhlimaan maukasta voittoa.

Katajalta onnistuivat parhaiten Renaldo Major 21 pisteellä ja Virtanen upotti viisi kolmosta saalistaen yhteensä 19 pistettä. Mike Morrison taisteli 17 pisteen ja 11 levypallon edestä. Vieraiden paras olivat 20 pistettä tehneet Thomas Laerke ja Kenneth Barker. Brandon Penn kahmi 12 levypalloa.