Loimaan Bisons kohtaa keskiviikkona Eurocupissa Panioniosin. Loimaalaisilla on allaan hieno Vantaalla otettu voitto Pietarin Spartakista ja seuraava iso päänahka on tähtäimessä Ateenassa.

Mikko Koivistolle tarjoutui viime keskiviikkona harvinaislaatuinen mahdollisuus pelata kotikaupungissaan Vantaalla, kun Bisons kohtasi lähestulkoon pakkovoitoksi luokiteltavassa ottelussa Pietarin Spartakin.

– Oli kiva päästä pelaamaan ihan vanhojen kotiseutujen viereen ja vielä parempaa hakea matsista niin mieletön voitto. Kotiyleisön tuki oli aivan uskomatonta ja voitto noin isosta seurasta kasvatti uskoa tulevaan, Koivisto tunnelmoi Basket.fi:n sivuilla.

Bisonsin Eurocup-hanke on toistaiseksi ollut enemmän kuin palkitseva: neljä tasaista ottelua Euroopan suurseuroja vastaan, kaksi voittoa, kaksi ottelua yli 6,000-päisen Helsingin Jäähallin todistaessa sekä jännitysnäytelmä täydessä Energia Areenassa.

– En ole seurajoukkueurani aikana päässyt pelaamaan tällaisia pelejä aikaisemmin. Eurocup on täyttänyt kaikki odotukset. Olemme osoittaneet itsellemme ja Euroopalle pystyvämme pelaamaan voitosta ihan ketä tahansa vastaan ja tiedämme jatkopaikan olevan ihan realistinen tavoite.

Loimaalaisleirissä tiedostetaan, että Eurocupin alkulohkovaiheen ensimmäisen puoliskon päättäminen vierasvoittoon petaisi joukkueen herkulliseen asemaan, kun alkulohko kääntyy jälkipuoliskolleen ja jatkopaikkoja jaetaan.

Billy [Keys] on pelannut aiemmin Panioniosissa ja on kertonut joukkueesta sekä kreikkalaisista olosuhteista kaikenlaista. Jokainen peli on tärkeä ja meillä on ihan täydet saumat hakea vieraspisteet, Koivisto arvioi.