Sasu Salinin huippuilta keskiviikkona ASVEL Villeurbanne Lyonia vastaan noteerattiin myös ylemmillä tahoilla, kun hänet valittiin Eurocupin viikon pelaajaksi.

Salin oli Olimpijan 86-48-murskavoiton arkkitehti, kun hän tykitti 25 pistettä kovalla heittoprosentilla.

– On ihan kiva voittaa 38 pisteellä. Jokunen sinne tällä kertaa upposi. Kyllä se taisi olla piste-ennätys. En yleensä tee näin paljon pisteitä, Salin naureskeli SuomiKoris-sivustolle.

Salinin pistemäärän arvoa nostaa entisestään se, että hän istui viimeisen neljänneksen penkillä. Hän ei ottanut kuitenkaan nokkiinsa, ettei saanut yrittää pistepussin kartuttamista.

– Ihan mielelläni istuin. Peli oli sen verran selvä, että se oli ihan ok istua penkillä. Olisin toivonut parille meidän pelaajalle hieman lisääkin peliaikaa.

Olimpijalla oli takanaan muutama erittäin tiukka ottelu, mutta tällä kertaa paremmasta joukkueesta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

– Meillä oli edellispäivä aika löysä ja latasimme vähän akkuja. Olimme valmistautuneet aika hyvin siihen nähden, ettemme tehneet mitään fyysistä edellispäivänä. Olimme valmiimpia ja energisempiä kuin vastustaja. Eivät he pysyneet missään vaiheessa mukana.

Olimpijan puolustuspelaaminen on ollut muutamissa viime otteluissa korkealla tasolla eikä se ole antanut ilmaisia koreja vastustajille.

– Pisteidenteko on ollut vaikeaa, mutta nyt upposi aika hyvin.

Muun joukkueen tavoin Salinin heitot kolisivat lähinnä rautoihin alkukaudesta, mutta muutaman viime pelin aikana sukka on suhissut kiitettävään tahtiin.

– Meillä on joukkueessa ollut psykologi ja olen siellä muutaman kerran käynyt. En tiedä onko se auttanut, mutta siinä on menty jotain visualisointeja ja se on ollut ihan kivaa, Salin naurahti.

Olimpijalla on nyt Eurocupissa tilillään viisi voittoa ja se on tiukasti kiinni jatkopaikassa.

– Olemme saaneet kotivoitot kaikista ja viimeksi Varesesta vierasvoiton, joten tilanne näyttää nyt hyvältä.

Salttu Forsström