Petteri Koposen Himki jatkoi hienoja esityksiään VTB-liigassa, kun se voitti kärkiottelussa paikallisvastustaja TsSKA:n vieraskentällä.

Himki kuittasi syyskauden vakuuttavimman voittonsa nujertamalla Venäjän mestari Moskovan TsSKA:n 92-87 (44–46) Itä-Euroopan VTB-liigan B-lohkon kärkikamppailussa. Koponen kuului Himkin tehokkaimpiin pelaajiin viimeisteltyään 29 minuutissa 11 pistettä.

Viime kaudella Himkin VTB-liigan välierissä laulukuoroon pyyhkäissyt TsSKA hallitsi hienokseltaan kärkikamppailua kotikentällään neljännen jakson alkuun.

Neljännen jakson alussa Koponen käynnisteli Himkin irtiottoa viidellä perättäisellä pisteellä, jonka jälkeen vieraat alkoivat hiljalleen karata TsSKA:lta. Marko Popovic vei neljällä vapaaheitollaan Himkin 83-79-johtoon kaksi minuuttia ennen loppua, eikä TsSKA päässyt enää kolmea pistettä lähemmäs.

Koponen säkitti 29 minuutissa 11 pistettä ja noukki kaksi levypalloa.

Himki on voittanut VTB-liigan syyskauden kaikki kahdeksan otteluaan. Himki johtaa VTB-liigan B-lohkoa vanavedessään TsSKA, jolle tappio Himkiä vastaan oli VTB-liigan ensimmäinen tällä kaudella.