Bisons Loimaa päättää tämän kauden Eurocup-urakkansa keskiviikkona Vantaan Energia areenalla. Vaikka Biisonit nappasikin viikko sitten sensaatiomaisen vierasvoiton Pietarista, pääsi jatkopaikka livahtamaan lauman sorkkien ulottumattomiin. Viimeisen ottelun vastustajaksi saapuu ateenalainen Panionios, joka on jatkopaikkansa varmistanut.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Ateenassa Panionios oli lopulta 12 pistettä parempi. Motivaation ei pitäisi muutenkaan muodostua ongelmaksi, vaikka varsinaista panosta ottelussa ei olekaan. Biisonilauma haluaa päättää Eurotaipaleensa pystypäin upean kotiyleisönsä valvovien silmien alla.

– Ei tule motivaatio-ongelmaa. Pelaamme yhä suomikorikselle paikkaa Eurocupissa ensi kaudelle. Peli on edelleen näyttömahdollisuus pelaajille, valmennukselle ja organisaatiolle. Me haluamme voittosuhteemme 50:een prosenttiin, Joonas Iisalo kertoi Bisonsin sivuilla.

Iisalo muistuttaa, että Panionios ei todellakaan ole mikään heittopussi vaan vastus, jota vastaan kannattaa taistella.

– Panionios on 8-2 rekordilla Kreikan liigassa ja 6-3 Eurocupissa. Mielestäni tämä on lohkomme kovin joukkue Eurocupissa ja paras puolustuspäässä.

Suomalaiskatsojia ei voi liiaksi kehua, sillä yleisökeskiarvot ovat olleet koko runkosarjan Eurocupin huippua ja kannustus on kotipeleissä yltynyt parhaimmillaan tärykalvoja koettelevaksi. Iisalo toivoo kotiyleisöstä jälleen kuudetta kenttäpelaajaa.

– Toivottavasti saamme samanlaisen kotiyleisön tuen kuin neljässä aikaisemmassa kotiottelussamme.

Vieraiden kokoonpanosta Iisalo nostaa esiin muutaman avainpelaajan.

– Yksilöistä nostaisin esiin Errick McCollumin, joka on Kreikan liigan paras pisteidentekijä sekä Marc Carterin, joka on nostanut tasoaan ja teki edellisessä EC-pelissä 21 pistettä. Lisäksi Landon Milbourne on loistava ”strech 4”, joka on aiheuttanut match-up -ongelmia kaikille joukkueille lohkossamme.