Koriksen ystäviä hemmotellaan kunnolla sunnuntaina, kun Nilan Bisons matkustaa Pyynikille Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Kyseessä on todellinen huippuottelu, sillä Pyrintö on sarjassa toisena heti Biisonien vanavedessä.

Tamperelaiset ovat pelanneet varsin ehjän kauden. Etenkin kotonaan se on ollut vahvoilla. Kaikki kolme hävittyä peliä ovat olleet vieraskentillä. Viimeisimmän tappion manselaiset kokivat Kauhajoella keskiviikkona. Mikään rökäletappio tuokaan ei ollut, sillä Pyrintö hävisi vain yhdellä pisteellä. Sunnuntain ottelun jälkeen jommankumman joukkueen putki katkeaa – joko Pyrinnön kotivoittojen sarja tai Bisonsin koko kauden mittainen voittoputki.

– Pyrintö on osoittanut olevansa erinomainen kotijoukkue, joten tarvitsemme kaikkien fanien tukea, jotta heidän kotivoittoputkensa saadaan poikki. Hieno kuulla, että ennakkoon lippuja on myyty runsaasti Bisons-faneille, Joonas Iisalo tokaisee Bisonsin sivuille.

Bisonsilla on alla murskavoitto Tapiolan Hongasta. Honkaa vastaan peli ei puuroutunut väkinäiseksi pakottamiseksi vaan pelaajat silminnähden nauttivat kentällä olosta. Peli sujui kuin itsestään, kun peli-ilo oli läsnä. Samanlaista ilmettä kaivataan myös Pyrintö-otteluun. Tamperelaisia ei kaadeta kotonaan ilman pelihuumoria.

– Pyrintöä vastaan meidän tulee pitää hyvää huolta pallosta sekä tehdä hyviä heitonvalintoja, jotta Pyrintö ei pääse juoksupeliinsä. Puolella kentällä yritämme ottaa muutamat actionit pois, sekä saada muutamien pelaajien vahvuudet pois. Silloin olemme vahvoilla, Iisalo tuumi.

Vaikka vielä pelataankin runkosarjaa, myöntää Iisalo, että Pyrintöä vastaan on olemassa erityinen lataus, ainakin fanien näkökulmasta.

– Tuloksellisesti tämä on vain yksi runkosarjapeli muiden joukossa, mutta totta kai ilmassa on tiettyä latausta ja jännitystä, koska kaksi sarjan parasta joukkuetta kohtaavat, ja kun muistetaan joukkueiden tiukkojen pelien historia.

Nilan Bisons kärsi aiemmin viikolla vuodenajalle tyypillisestä flunssasta. Nyt tilanne näyttä kuitenkin suhteellisen valoisalta, sillä Honka-pelissä vuoteenomana ollut Carl Lindbomkin on palannut joukkueen vahvuuteen.