Italian koripalloliitto lauantaina tiedotustilaisuuden, jossa se ilmoitti luopuvansa MM-kisojen villi kortti –kisasta. Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n hallitus kokoontuu päättämään villeistä korteista 1.-2.2. Barcelonaan. Vastikään Vuoden joukkueena palkittu Susijengi on yksi hakijoista.

Suomi kaatoi viime syyskuun EM-kisoissa joukon lajin mahtimaita voittamalla MM-hopeamitalisti Turkin, olympiapronssimitalisti Venäjän, mestarisuosikkeihin lukeutuneen Kreikan sekä isäntämaa Slovenian. Suomen loppusijoitus kisoissa oli yhdeksäs. Villi kortti –kisasta luopunut Italia oli sijoitustaulukossa sijaa korkeammalla.

– Nyt kun Italia on kisasta pois, on Suomi urheilullisten tulosten perusteella villi kortti –kisassa Euroopan paras joukkue, kommentoi Susijengi-kapteeni Hanno Möttölä kuultuaan Italian vetäytymisestä Koripalloliiton tiedotteessa.

Möttölä myönsi, ettei italialaisten päätös yllättänyt.

– Italialaisten sanakäänteet ovat olleet jo useamman kuukauden omia mahdollisuuksia vähätteleviä. Hakuprosessissa ei ollut samanlaista yritystä, uskoa ja intoa kuin Suomen kampanjassa.

Urheilullisten tulosten ja Euroopan kehittyneimmän maajoukkueen statuksen ohella Suomi on hakuprosessissaan keskittynyt Koperin EM-kisakaupungin haltuunsa ottaneiden Susijengi-fanien sekä lajin kokonaisvaltaisen kehityksen esiin nostamiseen. Suomen Koripalloliitto uskoo Suomen tarjoavan MM-kisoille yhden suurimmista ja näkyvimmistä fanijoukoista, mikäli se saa villin kortin.

Parhaillaan Susijengin sivulla käynnissä olevassa Facebook-kampanjassa yli 2800 fania on ilmoittanut lähtevänsä MM-kisoihin, jos mahdollisuus Suomen kannustamiseen aukeaa.

MM-kisojen villiä korttia haki alun perin 15 maata. Suomen ohella kisassa ovat mukana edelleen Bosnia-Hertsegovina, Brasilia, Israel, Kanada, Kiina, Kreikka, Nigeria, Puola, Qatar, Saksa, Turkki, Venezuela ja Venäjä.

Villejä kortteja myönnetään 30. elokuuta käynnistyvään MM-turnaukseen neljä. Niistä päättää FIBA:n hallitus kokouksessaan Barcelonassa ensi viikonloppuna (1.-2.2.2014).