Tänään on EuroChallengen L-lohkossa isot panokset, sillä jokaisella neljällä joukkueella on vielä mahdollisuudet puolivälieräpaikkaan. KTP kohtaa kotonaan Bakken Bearsin ja vain voitto pitkää kotkalaisten jatkohaaveet elossa.

Alkuillasta klo 17 mennessä tilanne on kuitenkin jo muuttunut, kun Jekaterinburgin ja Minskin ylpeydet ovat mitelleet paremmuudestaan. Tänään Karhuvuoressa nähtävistä joukkueista toinen lähtee otteluun jatkomahdollisuuksien kanssa ja toinen ilman. KTP:n leirissä kannustetaan valkovenäläisiä, Bakkenin mahdollisuudet taas lepää Jekaterinburgin voiton varassa.

– Täysillä vedetään tapahtui Venäjällä mitä tahansa. Näitä pelejä ei kovin usein ole, kommentoi KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen lohkon tilannetta KTP:n sivuilla.

– Haluamme näyttää osaamisemme myös kotikentällä. Jostain syystä EuroChallengessa ei ole oikein kulkenut kotisalissa. Ja olisihan se mukava antaa presidentille syntymäpäivälahjaksi voitto, Toiviainen jatkaa viitaten puheenjohtaja Jyrki Lindströmin 50-vuotispäiviin.

KTP-leirissä on edelleen pientä vammaa, mutta pahin flunssa-aalto on selätetty. Uusimpana takaiskuna on Jukka Matisen selkäongelmat, mutta jälleen kaikki soturit ovat illan ottelussa käytettävissä.

Bears prässää tiukasti ja siihen Toiviaisen mukaan pitää löytää lääkkeet.

– Bakkenin prässi pääsi viimeksi yllättämään, vaikka sitä oli videolta katsottu. Nyt meillä on jo kokemusta siitä, eikä sitä muutenkaan pidä liikaa stressata. Pallo vaan ylös huolella. [Sharaud] Curry tuo kyllä pallon joka kerta ylös, siitä se ei ole kiinni, mutta eri asia kuinka paljon se kuluttaa energiaa. Siksi on meidän isoillekin teroitettu, että tarpeen tullen voi tuoda pallon ylös.

Toiviainen korostaa myös puolustuksen tärkeyttä.

– Puolustukseen paluu on tänäänkin tärkeässä roolissa. Mitä enemmän Bakken joutuu pelaamaan 5 vastaan 5 -peliä, sitä vahvemmilla olemme.

Ville Tuomisen miehistössä korinalusjätti Chris Christoffersen on aiheuttanut hankaluuksia ja Toiviainen tiedostaa, ettei häntä saa päästää mellastamaan korin alla.

– Christoffersenin kanssa kyse on siitä, miten hän pääsee parkkeeraamaan kolmen sekunnin alueelle. Tanskassa onnistuttiin hänen kanssaan ihan ok. Matinen on ehkä paras puolustaja häntä vastaan, mutta niin Chris Owens, Samuli Vanttaja kuin ehkä myös Timo Heinonen pääsevät häntä tönimään.

Kotisarjassaan Bakkenin tehomiehet ovat olleet amerikkalaiset Brandon Penn ja Kenny Barker, mutta EuroChallengessä paras pistemies on ollut tanskalaisnuorukainen Thomas Laerke. KTP:tä Tanskassa 18 pisteen edestä kurittanut Laerke pystyy ratkaisemaan läheltä ja kaukaa.

– Larkea ei saa päästää vauhtiin, tiivistää Toiviainen.