Keskiviikkona Korisliigassa on luvassa täydet kuusi ottelua ja myös torstaina edessä on vuorossa yksi ottelu. Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy, kun runkosarja lähenee loppuaan.

Kovavireinen Kouvot saa kovimman mahdollisen testin, kun Bisons matkustaa Kouvolaan. Lappeenrannan Namika pyrkii sen sijaan pitämään pudotuspelihaaveensa elossa, kun se matkustaa Korikobrien vieraaksi. Kataja saa vastaansa Namika Lahden ja Vilpas yrittää pitää pisteet kotonaan KTP:n vieraillessa. Honka ja Karhu taistelevat runkosarjan viidennestä sijasta ja Karhu on tulessa myös torstaina, kun se matkustaa Pyrinnön vieraaksi. Pyrinnöllä on myös tuplaviikko, sillä se kohtaa keskiviikkona kotonaan Korihait.

Karhun pelit ovat olleet äärimmäisen tiukkoja viime aikoina, sillä alla on kolme peräkkäistä voittoa ja isoin voittomarginaali on ollut kuusi pistettä. Kolmen nitro-ottelun voitto on kääntänyt joukkueen kurssin.

– Meillä on ollut seitsemän pelin putki jossa ottelut olisivat voineet mennä kumminpäin tahansa. Meille tuli helmikuun lopussa kaksi uutta pelaajaa ja olemme menneet ikään kuin uutta preseasonia. Olemme palanneet perusasioihin ja toisaalta se on ollut ihan hyvä, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara toteaa.

Neljän tappion jälkeen kolmen niukan ottelun kääntäminen on ollut Tammivaaran mukaan makeaa.

– Voitot ovat olleet todella tärkeitä ja olemme pystyneet kääntämään pelimme tiukkojen tappioiden jälkeen. Niillä on iso merkitys muun muassa itseluottamuksen kannalta ja loppukautta ajatellen ne ovat olleet äärimmäisen tärkeitä voittoja.

Karhu pelaa back-to-back-pelit, sillä torstaina se kohtaa Tampereella Pyrinnön.

– Pelejä on liian paljon, mutta ei se ole herkkua Pyrinnöllekään, mutta he eivät joudu matkustamaan. Me joudumme matkaamaan edestakaisin kahtena peräkkäisenä päivänä, joten kuormitus on kova.

Karhulla on keskiviikkona tärkeä peli Honkaa vastaan jolla se voi repiä jo ratkaisevan eron espoolaisiin taistelussa viidennestä sijasta. Tammivaara keskittyykin pelkästään ensin keskiviikon otteluun ennen katseiden siirtämistä kohti torstain Pyrintö-ottelua.

– Ensin pelataan Honka-peli pois ja sitten alamme vasta katsoa Pyrintöä. Emme ole vielä miettineet yhtään sitä peliä ja meillä on viiden tunnin bussimatka jonka aikana voimme käydä Pyrintöä läpi, Tammivaara valottaa.