Lahden Namika taipui keskiviikkona Kouvoille. Ilkka Palviaisen mielestä Namika tuli peliin hyvin valmistautuneena, mutta pelin edetessä Kouvot taisteli irtopalloissa ja kaksinkamppailuissa kovempaa.

Palviaisen mukaan joukkue päästi Kouvot mukaan peliin hyvän alun jälkeen.

– Oli tosi iso matsi, kuten kaikki nämä viimeiset pelit. Valmistauduttiin ja latauduttiin hyvin, mutta sen jälkeen menetettiin ote. Päästiin ehkä liiankin helpolla alussa, sillä mielestäni meidän olisi pitänyt johtaa selvästi ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

– Tavallaan autettiin Kouvot mukaan tähän peliin, mutta sen jälkeen Kouvot olikin sitten erinomainen ja kaikki oli ansaittua, Palviainen näki Lahden sivuilla.

Yhtenä ratkaisutekijänä Namika-luotsi näki fyysisen valmiuden.

– Ei pystytty vastaamaan tilannekovuuteen tänään, siihen olen tosi pettynyt. Jos ei muulla pärjää, niin sitten pitää vaikka tapella kentällä. Sellainen vaihde meiltä puuttui varsinkin toisen puoliajan alussa.

– Kouvot halusi voittoa enemmän ja taisteli jokaisesta irtopallosta kovempaa. On taktisesti melko sama mitä valintoja siellä tekee, ellet ole täydellä yrityksellä ja kovuudella pelissä mukana

Namikan korinteko jäi käytännössä kokonaan Storm Warrenin (32/12), Dan Opplandin (20/8)ja Robert Arnoldin (15/4) harteille.

– Korin alle tietenkin palloa paljon pelattiin, mutta kaikki heittovalinnat eivät olleet aivan toivottuja. Heittomäärät kyllä jäivät monella pelaajalla aika alhaisiksi. Kouvot puolusti organisoidusti, mutta meille tuli menetyksiä sitenkin, että oltiin jo voitettu yksi tilanne, mutta heitettiin pallo seinään levypallon jälkeen. Jos tommoisia asioita tekee, niin ei anna mahdollisuutta voittaa vieraissa.

– Vastustajalta Daniel Dolenc (16/4) pelasi hyvän pelin, mutta haluan kyllä nostaa Ville Kauniston (27/7) esiin tässä. Uskomattoman hyvä kotimainen pelaaja, eikä merkitys joukkueelle näy aina tilastoista. Se ilme, jolla hän kantaa itsensä ja joukkuetta ympärillä on todellista johtajuutta, Palviainen totesi.