Kouvot otti tiukan otteen pudotuspelipaikasta ja heitti samalla paineita lauantaina pelaavien Lahden Namikan ja Salon Vilppaan harteille voittamalla perjantaina Lappeenrannan Namikan 101-71 (46-31).

Kouvot ei antanut isännilleen mitään mahdollisuuksia, vaan vei avausneljänneksen heti kättelyssä selvästi 28-19 eikä katsonut sen jälkeen taakseen. Kouvolalaiset upottivat heittonsa kovalla prosentilla sisään ja tilille tuli yhteensä jopa 14 kolmosta.

Vierasjoukkueelta loistivat 22 pistettä tehneet Cliff Colimon sekä Justin Hawkins. Ville Kaunisto oli hurjassa iskussa kentän molemmissa päissä, kun hän nakutti 21 pistettä, kahmi 12 levypalloa joista seitsemän oli hyökkäyspäässä. Lisäksi hän torjui vastustajan heiton kolmasti. Ilari Seppälä ja Matt Gibson onnistuivat tehtailemaan ottelussa 13 pistettä.

Namikan ykkösnimi oli Todd Brown 23 pisteellä. Hän sai tulitukea Greg Loginsilta (17), Atte Pertulta (10) ja Brandon McKnightilta (10).

Kouvojen voitto tiesi sitä, että Korikobrien haaveet pudotuspeleistä kariutuivat. Lisäksi Vilppaan on voitettava oma pelinsä lauantaina tai muuten Kouvot on pudotuspeleissä.