Kouvot on solminut kolmivuotisen pelaajasopimuksen Ville Kauniston kanssa.

Kesken viime viikolla puolivälieriin päättyneen kauden Kouvolaan ja Kouvot-paitaan palanneen 32-vuotiaan ja 204-senttisen Kauniston sopimukseen sisältyy pykälä, jonka nojalla seuralla on vielä kaksi viikkoa aikaa purkaa sopimus. Kouvojen puheenjohtaja Jukka Silén avaa poikkeuksellista järjestelyä.

– Haluamme näin menetellen varmistua siitä, että saamme Villen ja seuran lisäksi myös Kouvolan alueen yritykset sitoutumaan Kouvoihin vähintään näiden kolmen kauden ajaksi, Silén sanoo Kouvojen sivuilla ja korostaa pitkien sopimusten tuovan kaivattua työrauhaa niin joukkueelle kuin seurajohdollekin.

Kouvoja nyt kaikkiaan viitenä kautena edustanut Kaunisto palasi Kouvolaan joulukuussa Ranskasta ja ennätti pelata Korisliigaa 32 runkosarjaottelun verran. Tiukasti paikkaa Susijengin MM-ryhmästä kesällä hakeva Kaunisto tehtaili keskiarvoikseen 17,3 pistettä ja hurjat 10,8 levypalloa, millä irtosi sarjan levypallokuninkuus ensimmäisenä suomalaissyntyisenä pelaajana. Komealla urallaan kosolti Eurooppaa nähneen miehen päätös jäädä Kouvolaan kypsyi vasta aivan viime päivinä.

– Suurin perhettämme koskeva päätös syntyi lopulta sittenkin aika helposti, kun kävi ilmi, että tämä seuran puolelta vaikuttaisi olevan mahdollista. Kouvot on noussut erittäin vaikeasta tilanteesta ja on matkalla kohti kovia tavoitteita. Koen myös, että Kouvolan kaupunki, josta siis nyt on tulossa kotimme, on pitkälti samankaltaisessa tilanteessa. Annan kovasti arvoa sille, että minua on täällä aina kohdeltu kuin oman kylän poikaa, edellisellä Kouvot-visiitillään Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kaunisto kertoo ja antaa mieluusti tunnustusta jo hyvin tuntemalleen Kouvot-luotsi Jyri Lehtoselle.

– Meillä on Jyrin kanssa varsin hyvin toimiva suhde, jossa ei ole ollut moitteen sijaa. Hän tekee täällä upeaa työtä, ja toivottavasti tämä on jonkinlainen palkinto myös hänelle.

Viidenteen kauteensa Kouvojen päävalmentajana valmistautuva Jyri Lehtonen on Kauniston sopimuksesta luonnollisesti mielissään.

– Ville oli viime kaudella yksi Korisliigan ehdottomasti parhaista, ellei paras suomalainen pelaaja. Jokainen valmentaja haluaisi hänet joukkueeseensa. Hän on lisäksi esimerkillinen harjoittelija ja erittäin hyvä pukukoppipelaaja. Villen sopimuksen myötä varmistuu se, että täällä Kouvolassa pelataan seuraavan vähintään kolmen vuoden ajan hyvätasoista ja voittavaa koripalloa, Lehtonen summaa.

Puheenjohtaja Silénin mukaan pelaajaneuvotteluja jatketaan tällä viikolla ja kaiken mennessä suunnitellusti ensi kauden joukkueen kotimainen runko saadaan sen myötä kasaan. Ensimmäisen täyden kautensa seuran peräsimessä aloittava Silén alleviivaa kilpailukykyisen joukkueen tärkeyttä koripalloseuran menestyksekkäässä pyörittämisessä.

– Tuotteen on oltava kunnossa. Tämä Villen sopimus paitsi kasvattaa pelillisiä hartioitamme, myös tukee hienosti omien nuorten pelaajiemme Tuomas Hirvosen ja Alexander Madsenin pitkiä sopimuksia. Villen roolina joukkueen sisällä on ilman muuta myös olla nuorempien mentorina ja kokemuksellaan auttaa heitä eteenpäin urallaan.