Pekka Salminen Katajan päävalmentajaksi: ”Viimeksi tapahtui kaikennäköistä”

Korisliigan viime kauden finalistin, joensuulaisen Kataja Basketin, päävalmentaja kaudella 2014-15 on Pekka Salminen (50).

Edelliset kaksi kautta espoolaisen Tapiolan Hongan palveluksessa olleelle Salmiselle tuleva työympäristö on entuudestaan tuttu, sillä hän luotsasi Katajaa jo kaudella 2009-10.

Pekka Salmisen ja Kataja Basketin sopimus on yksivuotinen. Vantaalaislähtöinen Salminen korvaa päävalmentajana Kataja Basketia neljä peräkkäiskautta (2010-14) luotsanneen Jukka Toijalan.

Tasan viisi vuotta sitten Joensuuhun ja Katajaan liittämänsä argumentit ”olosuhteet, organisaatio, pelaajat, intohimo lajia kohtaan, innokkaat fanit” miellyttävät häntä edelleen.

– Muutamissa asioissa täällä on menty vieläkin eteenpäin. Erityisesti arvostan seurajohdon päätöstä jatkaa europelejä. Saamme joukkueen kanssa lisähaasteen, näytämme jälleen mallia monelle seuralle ja viemme suomalaista koripalloa maailmalle, Suomen lippua Espoon Hongan kanssa kivikovassa VTB United -liigassa kaudella 2010-11 heiluttanut Salminen kiittelee Katajan sivuilla.

Menestyäkseen myös jatkossa Kataja Basketin tulee löytää kohtuullisen nopeasti korvaajat etenkin uransa päättäneelle Sami Lehtorannalle sekä muualle siirtyville Antti Kanervolle (uusi seura: Kauhajoen Karhu Basket), Juho Lehtorannalle (Kauhajoen Karhu Basket), Vesa Mäkäläiselle (Namika Lahti) ja Juho Nenoselle (Lapuan Korikobrat). Salminen myöntääkin, että pelaajatilanne on juuri nyt haastava.

– Ilmassa on kieltämättä kysymysmerkkejä, sillä muutaman pelaajan lähtö tuli itselleni yllätyksenä. Meillä on kuitenkin hyviä keskusteluja käynnissä koko ajan. Uskoisin, että aika moni haluaa pelata juuri Teemun (Rannikko) kanssa.

– Teemun mukanaolo on asia, joka tietenkin myös valmentajana kiinnostaa ja katsotaan nyt – voi olla, että vanhakin oppii siinä samalla vielä uutta, Salminen virnistää ja nostaa tässä kohtaa esiin myös uraansa Joensuussa jatkavan toisen konkarin, Petri Virtasen, nimen.

Virtanen oli nyky-Kataja-pelaajista ainoana mukana jo kaudella 2009-10, jolloin Salminen debytoi Joensuussa. Tuolloin Kataja Basket paransi peliään alkukauden murheiden jälkeen, nousi juuri ja juuri pudotuspeleihin, joissa taipui silloiselle Jukka Toijalan Kouvolan Kouvoille ensimmäisellä kierroksella voitoin 2-3.

– Viimeksi tapahtui kaikennäköistä. Kaudesta jäi suoraan sanottuna paska maku ja kokonaisuutena olisi pitänyt pystyä paljon parempaan. Vaikka pakka saatiin lopulta kasaan, nälkää jäi, Salminen sanoo viitaten sekä kauden 2009-10 alussa tapahtuneeseen lisenssirikkeeseen, mikä oli osasyynä joukkueen ensimmäisen 10 pelin saldoon nolla voittoa, 10 tappiota että suuriin ongelmiin ulkomaalaispelaajavahvistusten kanssa. Joukkueen lopullinen kokoonpano vakiintuikin vasta tammikuussa 2010.

– Tähän kauteen lähdemme tietyllä tavalla puhtaalta pöydältä. Kun aikaisemmin pelaajista oli jopa ylitarjontaa, ei sellaisesta voi nyt puhua. Toivotaan silti, että tulevasta Susijengi-ryhmästä löytyy muutama Katajankin pelaaja, syksyisiin MM-kisoihin suuntaavan miesten A-maajoukkueen valmennusryhmässä Jukka Toijalan kanssa jatkava Salminen päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.