Suomen koripallomaajoukkue saa leiriryhmitykseensä mielenkiintoisen tulokkaan tänä kesänä, kun Erik Murphy liittyy Susijengin mukaan NBA:n kesäliigan jälkeen. Maajoukkuekonkari Hanno Möttölä toivottaa tulokkaan tervetulleeksi.

Murphy aloitti kauden Chicago Bullsissa, mutta siirtyi loppukaudesta Utah Jazzin riveihin. Möttölä uskoo Murphyn tulevan intoa puhkuen Susijengin mukaan.

– Hänellä itsellään on kovat odotukset. Erik tulee varmaan kovalla motivaatiolla ja näytönhaluisena, koska haluaa ensi vuoden NBA-joukkueeseen. Se kääntyy ehkä jopa meidän eduksi, ettei hän viime kaudella paljoa pelannut, Möttölä miettii.

Murphy on hieman samantyyppinen pelaaja kuin Möttölä, eli iso mies, joka tuo heittouhan myös kaukaa. Murphyn on odotettu nappaavan Möttölän manttelin tulevaisuudessa, mutta Möttölä ei näe tilannetta sillä tavalla.

– Meidän joukkueessa ei ikinä ole yksilöitä jaoteltu mantteleiksi. Niin me emme pärjää, Möttölä kuittaa.

Erikin pikkuveli Alex oli nimetty ensimmäiseen MM-ehdokaslistaan, joten hänestäkin voidaan tulevaisuudessa odottaa Susijengin peluria.

– On upeaa, jos saamme Murphyn veljekset mukaan susiohjelmaan pitkällä aikavälillä. Sieltä on vielä kolmas veljes tulossa, Möttölä muistuttaa viitaten veljeskolmikon nuorimpaan Tomasiin.

Jesse Happonen