Suomi haki järjestettäväkseen ensi vuoden EM-kisoja, mutta kilpailut jaettiin lopulta neljän muun maan kesken.

Koripallopuheenjohtaja Antti Zitting harmitteli, että kisat menivät sivusuun, mutta uskoo Susijengin fanien seuraavan joukkuetta joko Saksaan, Ranskaan, Latviaan tai Kroatiaan.

– Olisimme mieluusti suoneet upealle maajoukkueellemme sekä ilmiömäisille Susijengi-faneille kotikisat. Toisin kävi tällä kertaa, mutta sitä on turha jäädä murehtimaan. Kaikilla on tuoreessa muistissa millaisen vaikutuksen suomalaiset tekivät Bilbaossa MM-kisoissa. Ensi vuonna lähdetään uudelleen näyttämään kyntemme maailmalle, kommentoi Zitting Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi olisi järjestänyt EM-alkulohkon Helsingissä, perinteisessä Helsingin Jäähallissa. Susijengin kotiluolana viime vuosina toimineessa Jäähallissa pelattiin EM-kisoja vuonna 1967, jolloin Suomi on edellisen kerran ollut järjestämässä miesten EM-lopputurnausta.

– Meillä oli vahva hakemus, joka alleviivasi Helsinkiä kokeneena kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä. Haluamme kiittää niin valtiota, Helsingin kaupunkia kuin Helsingin Jäähallia siitä tuesta, jonka hakemukselle saimme, Zitting kiittää.