Kolmen viikon mittaisella tryoutilla ollut Malik Cooke ei jatka Pyrinnön vahvuudessa. Cooken lisäksi Pyrinnöllä oli kuluneella viikolla testissä toinen pelaaja, jonka kanssa joukkue ei myöskään tehnyt sopimusta.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan pelaajien näytöt eivät vain riittänyt.

– Malik on erittäin fiksu, taitava ja hyvä joukkuepelaaja. Jalat eivät kuitenkaan tällä hetkellä riitä meidän aggressiiviseen joukkuepuolustukseen. Siitä emme vain voi tinkiä. Siksi meidän valitettavasti pitää etsiä uutta vaihtoehtoa, Poikola valottaa Pyrinnön sivuilla.

– Toinen kandidaatti oli huippulahjakas, mutta hänellä oli vain liian isoja vaikeuksia pysyä konseptissa. Emme voi eikä meillä ole tarvetta ottaa tuollaista riskiä. Kunnioitamme nyt loppuun asti agentin toivomusta pitää nimi piilossa, vaikka se on huonoa fanipalvelua. Tämä tilaisuus tuli nopealla aikataululla ja otimme tietoisen riskin hänen kanssaan. Paljon ei ollut hävittävää, mutta sitäkin enemmän voitettavaa. Nyt valitettavasti tuli realisoitua tämä häviöpuoli, Poikola jatkaa.

Uuden pelaajan kartoitus on jo aloitettu.

– Meillä on nyt 2-3 uutta nimeä jo katsottuna ja alamme neuvottelut uuden pelaajan kanssa välittömästi.

Pyrinnöllä on sopimukset kaudesta 2014-15 Antero Lehdon, Damon Williamsin, Asenso Ampimin, Topias Palmin, Petri Heinosen, Alex Vaenerbergin, Ville Pekkolan, Mikael Sandbergin sekä Osku Heinosen kanssa.