Korisliiga-kauden alkuun valmistautuva joensuulainen Kataja Basket hakee edelleen sisäpelaajaa riveihinsä. Syksyn kolmas testattava on 23-vuotias, 208-senttinen amerikkalainen Tom Knight.

Hän valmistui viime keväänä yhdysvaltalaisesta Notre Damen yliopistosta ja ehti jo käynnistää ammattilaisuransa Brittien BBL-liigassa. Puitteet eivät aivan vastanneet odotuksiaan ja sentteri päätti suunnata toisaalle. Sopimuksessaan on 10 päivän koeaika.

Kahdessa BBL-ottelussa Durham Wildcats -paidassa Knightin tilastot olivat vakuuttavat 16,5 pistettä ja 9,5 levypalloa.

Pelaajan ilmoitettua halunsa siirtyä muualle taustojensa tutkimisessa käytettiin apuna myös tuttua nimeä, aikanaan samaisesta Notre Damesta valmistunutta, Suomessa pitkään asunutta ja Korisliigassa pelannutta Phil Hickeyä.

– Etenkin Philin kontakteista oli paljon apua, päävalmentaja Pekka Salminen toteaa Katajan sivuilla.

Tom Knightin päätöskausi 2013-14 Notre Damessa tuotti 27 ottelussa, keskimäärin 14 minuutissa, henkilökohtaiset tilastot 3,9 pistettä, 3,1 levypalloa ja 0,6 torjuntaa. Pelitilanneheitot osuivat 54- ja vapaaheitot 68-prosenttisesti.

Tilastollisesti paras kautensa oli 2012-13, jonka 28 ottelussa, 18 minuutissa, syntyivät vastaavasti merkinnät 5,5 pisteestä, 3,5 levypallosta ja 0,9 torjunnasta. Heittoprosentit olivat 49 (pelitilanneheitot) ja 74 (vapaaheitot).

– Knightin yliopistoaikojen tilastot eivät ole kummoiset, mutta pelaajatyyppinä hänellä on kaikki ne ominaisuudet, joita me tarvitsemme. Kyseessä on atleettinen, voimakas, nopea iso pelaaja. Hänellä on pelkäämätön luonne ja tilanteisiin mennään voimalla. Välillä sattuu ja välillä satuttaa.

Sentterin on määrä saapua Joensuuhun keskiviikkoiltana. Mikäli kaikki sujuu odotetusti, nähdään hänet lauantaina parketilla Espoossa Kataja Basketin kohdatessa Korisliiga-avauksessaan isäntäjoukkue Tapiolan Hongan.