Vilppaan valmennusjohdon pitkään etsimä sisäpelaaja on vihdoin löytynyt ja viikonloppuna maahan saapuu 201-senttinen Juan Pattillo.

Urheilullisella Pattillolla on kokemusta NBDL-liigasta, Etelä-Koreasta ja Turkista. Ensimmäisen kerran 26-vuotias Pattillo pukee Vilppaan edustusasun päälleen ensi viikon lauantaina ottelussa Vilpas Vikings – Lapuan Kobrat.

Las Vegasissa nykyään asusteleva Pattillo aloitti yliopistouransa nykyisen NBA:n huipputähden Blake Griffinin joukkuekaverina Oklahomassa, mutta muutti loppuajaksi Western Kentuckyn riveihin. Viimeisen kauden statsit näyttivät lukemia 13.7 pistettä, 9.1 levypalloa ja 1.8 torjuntaa per peli.

Kauden 2011-2012 Pattillo pelasi D-liigaa Bakersfield Jamin riveissä (14.4/7.3) ja kävi perään Atlanta Hawksin kesäleirillä. Seuraavaksi kaudeksi hän sai sopimuksen Etelä-Koreaan, jossa Anyang KGC nautti miehen palveluista 17.7 pisteen ja 7.3 levypallon veroisesti.

Viime kaudella hän vietti preseasonin Italian Serie A:n Sassarin testattavana, mutta siirtyi kauden alussa Turkkiin. Best Balikesir Basketbol Kulubussa syntyivät tehot 20.9/10.0 ja Pattillo oli sarjan pistekakkonen, levyissä seitsemäs ja riistoissa ykkönen (2.3). Alkukeväästä mies siirtyi taas loppukaudeksi Etelä-Koreaan (Sonic Boom KT).

Vilpas on aloittanut Korisliigan Perniöstä lainatulla Paul Harrisonilla (203). Harrison pelasi keskiviikkona kolmannen ja viimeisen pelinsä Vilppaassa ja edustaa loppukauden PeU Basketia I divisioona B:ssä. Vilppaassa hän pelasi keskimäärin 26 minuuttia tehoilla 9.3/6.3.