Tampereen Pyrintö nappasi alkukauden Loimaa Bisonsia edustaneen 198-senttisen Will Harrisin.

Viime kaudella Italian kakkossarjassa Pallacanestro Triesteä 14,7 pisteen ja 6,3 levypallon keskiarvoilla edustanut 28-vuotias Harris ehti pelata loimaalaisten paidassa neljä ottelua Korisliigaa (9,0 / 6,8). Korisliigan lisäksi Harris pelasi neljässä VTB-liigan ottelussa, jossa syntyivät tilastot 11,8 / 5,3.

Albanyn yliopistosta valmistuneella laiturilla on taskussaan mm. kaudelta 2011-12 Tanskan liigan pistetilaston kakkostila (24,6 ppg).

Päävalmentaja Pieti Poikola on tyytyväinen valintaan, sillä Pyrintö oli hänen kintereillään jo kesällä.

– Tässä vaiheessa kautta ottaa todella mielellään pelaajan jonka tuntee. Olimme Will Harrisin perässä jo kesällä, mutta silloin emme pystyneet vastaamaan hänen palkkapyyntöönsä. Selvitin paljon Willin taustoja ja joka paikasta viestit olivat positiivisia. Myös Loimaalla miehen persoonasta ei kuultu pahaa sanottavaa, vaikka hän ei joukkueen palettiin sopinutkaan. Pyrinnössä on kaikkein tärkeintä, että pelaaja sopeutuu kovaan työn tekemisen kulttuuriin ja on nöyrä joukkuepelaaja. Ilman sitä on mahdotonta rakentaa aggressiivista joukkuepuolustusta, joka on aina ollut menestyksemme perusta, kommentoi Poikola Pyrinnön sivuilla.

Erinomainen pelaaja kolmiohyökkäykseen

– Hyökkäyksessä Willin peli soveltuu erinomaisesti kolmiohyökkäykseemme. Olemme koko ajan etsineet riittävän vahvaa pelaajaa, jolla on osaamista naama ja selkä korille päin. Siksi olen todella iloinen saadessamme Harrisin joukkoomme. Voimme hyökkäyskonseptissamme hyödyntää erinomaisesti hänen monipuolisuuttaan. Luulen Harrisin olevan juuri sitä, mitä olemme kaivanneet, Poikola jatkaa.

Pyrinnöllä on edelleen yksi ulkomaalaispelaaja kiikarissa.

– Nyt haussa on vielä vahva combo guard. Muutamia nimiä on ehdolla, mutta ei näytä olevan helppo paikka täyttää sekään. Ehkäpä olen asettanut riman liian korkealle, hymähtää Poikola.