Sasu Salinia, Mikko Koivistoa ja Gerald Lee junioria ei nähty viikonlopun aikana pelikentillä. Suomalaisvalmentajat nappasivat kuitenkin maukkaita voittoja.

Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears ja Ray Ailuksen luotsaama Solna Vikings aloittivat joulutaukonsa valoisissa merkeissä kuittaamalla syyskauden viimeisistä peleistään suurinumeroiset voitot. Tuomisen Bears päihitti SISU:n kotikentällään 20 pisteellä ja Ailuksen Vikings antoi Örebrolle täystyrmäyksen jopa 55 pisteen voitolla.

Samuel Haanpään Borås kävi puolestaan Luulajassa taipumassa LF Basket Norrbottenille pistein 70-88 (34-38). Haanpää viimeisteli Boråsille joulutaukoa edeltävässä pelissä 12 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Syyskauden otteluissaan Haanpää urakoi Boråsille 14,4 pistettä, 4,1 levypalloa ja 1,3 syöttöä 28,3 minuutissa ottelua kohden.

Haanpään Borås lähtee joulutauolle Ruotsin Basketliganin viidenneltä sijalta (10 voittoa/5 tappiota), Ailuksen Solna seitsemänneltä sijalta (7/9).

Saksan Bundesliigaa johtava suurseura Alba Berlin joutui ahtaalle Gordon Herbertin valmentaman ja Mikko Koiviston edustaman Frankfurt Skylinersin isäntänä sunnuntai-iltana Saksan Bundesliigassa.

Skyliners johti peliä hienokseltaan kolme jaksoa, kunnes Clifford Hammondsin (18/3/5 syöttöä) johtama kotijoukkue tuli rinnalle ja viimeisteli 85–79 (43–46)-voiton. Koivisto ei pelannut ottelussa.

Shawn Huffin Ludwigsburg lähti joulutauolle kuudennella perättäisellä tappiolla kaaduttuaan kotonaan Oldenburgia vastaan 93–99 (42–48). Huff sai ottelussa 22 minuuttia peliaikaa ja urakoi ryhmälleen viisi pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi blokkia.

Hyvän alkusyksyn pelannut Ludwigsburg hyytyi joulun lähetessä ja aloittaa joulutaukonsa 16. sijalta neljällä voitolla ja kymmenellä tappiolla. Skyliners puolestaan toipui huonosta alkukaudesta ja kapusi lopulta 11. sijalle kuudella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Molemmat Bundesliigan suomalaispelaajat olivat syksyllä joukkueidensa kantavia voimia. Huff urakoi Ludwigsburgille 10,4 pistettä ja 4,1 levypalloa 21,0 minuutissa ottelua kohden.

Keskivartalovamman kiusaama Koivisto tyylitteli seitsemässä ottelussa 9,3 pistettä ja 1,7 levypalloa 20,2 minuutissa ottelua kohden.

Niin Koivisto (48,7%) kuin Huffkin (47,0%) olivat syksyllä Bundesliigan tarkimpia kolmen pisteen heittäjiä.

Lee oli lepovuorossa Romanian Divizia A:n syyskierroksen viimeisessä ottelussa CSU Asesoft Ploiestin osalta, kun Ploiesti nappasi vierasvoiton Cluj’sta pistein 79-67 (35-40).

”Junnu Lee” oli syksyllä Ploiestin pisteykkönen 17,9 pisteen keskiarvollaan. Korihaiden kasvatti urakoi myös 4,8 levypalloa, 1,1 riistoa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden. Ploiesti lähti joulun viettoon Divizia A:n kakkossijalta voitettuaan kahdestatoista ottelustaan kymmenen.

Salinin sairausloma jatkui lauantaina Adrianmeren liigassa, kun Union Olimpija Ljubljanan monivuotinen finaalivastustaja KK Krka Novo Mesto peittosi ljubljanalaiset kotonaan luvuin 71–54 (32–32).

Tappiosta huolimatta Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan nelossijalla kahdeksalla voitollaan ja viidellä tappiollaan. Olimpija kohtaa vielä jouluaaton aattona kotonaan Cibona Zagrebin.