Vilppaan Juan Pattillon perjantain Pyrintö-pelissä saama polvivamma osoittautui leikkaushoitoa vaativaksi ja näin ollen Pattillon pelit Viikinkipaidassa on tämän kauden osalta pelattu.

Maanantai varmisti Vilppaan leirissä asian, jota osattiin jo pelätä etukäteen. Viikinkien paras pistemies (20.0) ja levypallomies (8.9) Juan Pattillo ei pelaa keskiviikkona Lahdessa ja väkivahvan sentterin kausi on samalla pulkassa. Patellajänne irrotti rustopalan miehen polvesta perjantain voitokkaassa Pyrintö-pelissä ja edessä on leikkaus sekä kolmen kuukauden toipuminen. Se tarkoittaa, että Vilppaan on lähdettävä taas ostoksille ja uuden sisäpelaajan haku on jo käynnistynyt.

– Totta kai harmillinen tilanne. Kyseessä on kuitenkin kaksiteräinen miekka, sillä hyvänä päivänä Pattillo oli erinomainen, huonona päivänä korkeintaan keskinkertainen. Juan on hyökkäyssuuntaan erittäin urheilullinen pelaaja, mutta hän pysäytti meidän hyökkäyspelaamista ja staattista 1 vs. 1 -pelaamista oli liikaa. Myös joukkuepuolustamisessa on ollut ongelmia. Isommat haasteet eivät ole taidolliset eivätkä fyysiset, vaan ne löytyvät pelikonseptissa pysymisessä. Toivotaan miehelle nopeaa paranemista, toteaa päävalmentaja Mikko Tupamäki Vilppaan sivuilla.