Latvian hallitseva mestari BK Ventspils jyräsi Baltian liigan välieriin vahvan toisen puoliajan turvin. Jatkopaikan kariutuminen jätti tamperelaisleirissä happaman maun, mutta päävalmentaja Pieti Poikola myönsi vastustajan paremmuuden.

Ensimmäiset kaksi jaksoa loistavasti puolustanut Pyrintö määräsi täydellisesti kentän molemmissa päissä ja piti puoliajalla 31-23 johtoa. Puoliajan jälkeen Pyrintö sai kuitenkin kokea Ventspilsin rutiinin, kun latvialaisryhmä paransi tekemistään etenkin hyökkäyspäässä. Pyrinnön energiatankin tyhjentyessä käytti Ventspils tilaisuutensa hyväkseen siirtyen kolmannen jakson päätteeksi 46-48 johtoon. Pyrintö ei saanut enää otetta ottelusta ja Ventspils murjoi viimeisen jakson nimiinsä 13-30 ja koko ottelun lopulta selvästi 59-78 (17-12, 14-11, 15-25, 13-30)

– Pelasimme parempaa vastustajaa vastaan. Kolme jaksoa puolustimme erittäin hyvin. Loppua kohden jäimme kuitenkin liian köykäisiksi. Kun vastustaja sai pari hyvää heittoa ja itseluottamusta, he saivat hyvän runin. Sen jälkeen pelimme meni vain entistä vaikeammaksi. Ventspilsiä vastaan olisi vaadittu sataprosenttinen onnistuminen, nyt se toteutui vain ensimmäisellä puolikkaalla. Monesti käy niin, että fyysisest,i kun jää heikommaksi, henkinen kantti pettää samalla. Ollaan pettyneitä, kun emme päässeet jatkoon. Urheilussa parempi kuitenkin ansaitsee voittaa, Poikola pohti Pyrinnön sivujen mukaan.