Pyrinnön uudeksi päävalmentajaksi nimetty Ilkka Palviainen on hiljalleen kasaamassa joukkuetta ja taustoja ensi kaudeksi.

Palviaisen mukaan kesän harjoitteluohjelma on suunniteltu ja se pitää sisällään kolme vaihetta.

– Parhaillaan olen käymässä henkilökohtaisia keskusteluja sopimuspelaajiemme kanssa siitä, millaisilla ajatuksilla lähdetään kunkin kanssa etenemään kohti tulevaa koripallokautta. Kesäharjoittelumme pitää sisällään selkeästi kolme jaksoa. Ensimmäisellä jaksolla kesäkuun alusta harjoittelemme osittain yhteisesti Tampereella olevien pelaajien kanssa. Päätavoitteet tällä jaksolla painottuvat henkilökohtaisten fyysisten- ja koripallovalmiuksien kehittämiseen. Toinen jakso pitää sisällään omatoimisen harjoittelun. Kolmannella jaksolla harjoittelemme yhteisesti elokuun alusta Suomessa olevien pelaajien voimin. Kesän harjoittelu kohdallamme on järkevää rakentaa yksilöllisin tavoittein. Erityyppiset pelaajat tarvitsevat erilaista harjoittelua ja osan kohdalla harjoittelu integroidaan myös maajoukkueohjelmien tavoitteita palvelemaan. Toivottavasti näemme mahdollisimman monta Pyrinnön miesten edustusjoukkueen pelaajaa maajoukkueohjelmissa kesän aikana. Miehillähän ovat EM-kilpailut ja haastajamaajoukkue osallistuu universiadeihin, Palviainen toteaa Pyrinnön sivuilla.

Palviainen on rakentamassa ympärilleen myös uutta valmennusryhmää.

– Valmennusstaffiamme kasataan parhaillaan. Itse tulleena uuteen ympäristöön haluan ensin tutustua ihmisiin ja pyrkiä löytämään oikeat tekijät oikeisiin rooleihin. Itselleni tärkeää on, että ympärilläni on osaamista, luottamusta sekä ajatuksien haastamista sopivassa suhteessa. Tietenkin ensiarvoisen tärkeää on myös, että saamme kasattua pelaajiemme ympärille ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä täysillä likoon jokaisena päivä tai yönä. Taipumuksena kun näissä hommissa on se, että tehdään joskus 8-4 päiviä…siis aamukahdeksasta aamuneljään. Lisäksi näen, että vahvassa kasvattajaseurassa kuten Pyrintö on, osaaminen ja etenkin innovatiivisuus tulee liikkua molempiin suuntiin. Näin ollen tuleva valmennusstaffimme tulee tekemään aktiivista yhteistyötä juniorivalmennuksen kanssa, Palviainen valottaa.

Palviainen on kartoittamassa uusia pelaajia joukkueeseen.

– Tällä hetkellä pelaajapuolella käymme neuvotteluja muutamien pelaajien kanssa. Toivottavasti pian asiasta löytyy tiedotettavaa. Kun runkomiehistömme on kasassa, aloitamme ulkomaalaispelaajien rekrytoinnin. Silloin saamme myös varmuutta siihen mille pelipaikoille ja osaamisalueille vahvistusta kaivataan. Ensimmäiset kontaktit tälläkin saralla on otettu, mutta varsinaisesti laitamme pyörät pyörimään kesäkuun aikana. Pelaajamarkkinoiden arvaamattomien suuntausten ja mahdollisen haastavuuden vuoksi ulkomaalaispelaajien sopimusten syntymisajankohtaa on vaikeaa vielä tällä hetkellä arvioida, kertoo Palviainen.