Espanja, Italia, Latvia, Liettua, Ranska, Saksa, Serbia, Turkki ja Suomi ovat ainoat maat, joiden kaikki poikamaajoukkueet ovat juuri nyt A-tasolla.

Kansainvälinen koripalloliitto otti nykyisen A- ja B-divisiooniin perustuvan nuorten maajoukkueiden kilpailujärjestelmän käyttöön vuonna 2004. Suomen kaikki poikamaajoukkueet lähtivät uusittuun kilpailuun B-tasolta. 16-vuotiaat nousivat A-tasolle vuonna 2013, 18-vuotiaat saavuttivat ylimmän tason ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja toistamiseen viime vuonna. 20-vuotiaiden tuore nousu viimeisteli Suomen A-tasosuoran, jolla voi tällä hetkellä ylpeillä Euroopassa vain yhdeksän maata. 20-vuotiaiden joukkue voitti juuri B-divisioonan EM-turnauksen, joka nosti sen A-tasolle.

Pitkän päivätyön Suomen maajoukkueohjelman uudistusten parissa tehnyt Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann tuntee ylpeyttä saavutuksista.

– Kyllä tässä voi rehellisesti olla ylpeä maajoukkueohjelmamme saavutuksista. Toiminnassa täyttyy hyvän joukkuepelaamisen tunnusmerkit ja sen myötä tulokset. Niistä voi tuntea ylpeyttä niin pelaajat, valmentajat kuin taustajoukotkin, sanoo Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.