Europelit karaisseet Katajan kevään ratkaisupeleihin – ”Tuloksellinen tavoite siirtyy Korisliigaan”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kataja hävisi keskiviikkona FIBA Europe Cupin ottelussa Krkalle ja se samalla tiesi sitä, että joensuulaisten jatkohaaveet karisivat kilpailussa. Hallitseva mestari siirtääkin katseensa Korisliigaan, jota se johtaa tällä hetkellä selvällä erolla.

Kataja ei ole potenut mestaruuskrapulaa, sillä Europe Cupissa se selvitti tiensä jatkolohkoon ja esitti siinä väkeviä otteita, vaikka tie nousikin pystyyn. Katajalla on yksi ottelu vielä jäljellä ja viidestä pelistä on saldona yksi voitto, mutta jokaisessa Kataja on ollut mukana voittotaistelussa.

– Tämä on rohkaisevaa sillä tavalla, että rehellisesti sanottuna pelaamme, etenkin jatkosarjassa, vähintään tupla- tai jopa kymmenkertaisia budjetteja vastaan ja pystymme pelaamaan aika korkealla tasolla. Ihan jokaista peliä emme pysty voittamaan ja tappelemaan loppuun saakka voitosta. Käytännössä olemme rehellisesti sanottuna yhtä isoa mörköä vaille valmis joukkue kamppailemaan joka pelissä näistä voitoista. Sinänsä se on rohkaisevaa, että olemme aika lähellä. Se miten sinne päästään, niin sitä pitää pohtia, että saammeko ikinä sellaisia resursseja, että saamme sellaista isoa mörköä, joko omasta takaa tai sitten hommattua, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala pohtii SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Korisliigassa Kataja on kerännyt kaksi voittoa enemmän kuin sen lähimmät kilpakumppanit Karhu ja Bisons, vaikka on pelannut 1-2 peliä vähemmän kuin lähimmät uhkaajansa. Toijalan mukaan Katajalla on vielä mahdollisuus parantaa, jahka se pääsee paremmin harjoittelemaan.

– Nyt tuloksellinen tavoite siirtyy täysin Korisliigaan. Meillä on tässä kaksi peliä ennen kuin meillä on viikon tauko ja pääsemme vähän hengähtämään ja saamaan henkisestikin etäisyyttä korikseen. Keväällä on sitten taas kovat rutistukset ja pääsemme niin sanotusti normaaliin rutiiniin. Uskon, että pelimme paranee vielä tästä, kunhan pääsemme pikkaisen treenaamaankin.

Vaikka Kataja on pelannut europelejä ja Korisliigaa rinnakkain koko kauden ajan, joukkueen pelaamisessa ei ole ollut suuria notkahduksia.

– Olemme pelanneet tasaisesti hyvin. Olemme pystyneet kääntämään muutamia tasaisia pelejä voitoiksi ja silloin kun meillä ei ole poissaoloja tai kovaa otteluruuhkaa, niin meidän rutiinitaso on aika hyvällä tasolla.

Kataja pääsi Sloveniasta kotiin torstain ja perjantain vastaisena yönä ja katseet kääntyivät kohti sunnuntain Kobrat-peliä.

– Pääsemme kotiin pelaamaan eikä kotona ikänä voi pelata huonosti. Viime pelimme ei ollut sitä mitä haluaisimme pelata kotona, vaikka selvisimme voittajana. Uskon, että meillä on nälkää näyttää, että pelaamme paremmin sunnuntaina, Toijala tähdentää.

Toijala kääntää myös pelitahdin haasteet voitoksi.

– Lapua on tässä levännyt eikä heillä ole ollut pitkään aikaan pelejä, joten he tulevat ainakin tuoreina. Jos käännetään se positiiviseksi, niin meillä on ainakin hyvä pelituntuma, Toijala heittää.

Salttu Forsström


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.