Korisliigan sarjataulukossa toisena oleva Karhu (16 voittoa/8 tappiota) matkustaa lauantaina Saloon, testaamaan Vilppaan päivän kunnon.

Vilpas (9/16) majailee sarjataulukossa pudotuspeliviivan yläpuolella sijalla kahdeksan. Vilpas kärsi keskiviikkona harmittavan tappion Biisoneiden vieraana. Se johti ottelua 39 minuuttia, mutta loimaalaiset kiilasivat viime hetkillä Vilppaan ohi voittoon. Sarjataulukon tyvipää on tasainen, sillä jumbona koko kauden ollut KTP on piristynyt ja kaventanut piste-eron edellään oleviin Kobriin kahteen pisteeseen. Vilpas on kotkalaisia neljä pistettä edellä, joten putoamistaistelunkin kannalta salolaiset tarvitsevat pisteitä.

Karhu ja Vilpas ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Lokakuun puolivälissä Karhu voitti kotonaan 81–73, mutta marraskuun alun kamppailussa Vilpas oli tyly isäntä, nousten takamatkalta pisteen voittoon.

Vilppaan peli ei viime aikoina ole kulkenut, vaikka yleisö on käynyt peleissä ja faniryhmä kannustaa väsymättä. Viimeiset viisi peliä Vilpas on hävinnyt putkeen ja viimeisin voitto on tammikuun alusta, jolloin se voitti kotonaan Kouvot pistein 81–73. Sen jälkeen Salohallista sarjapisteet on hakenut Kataja (74–85) ja Seagulls (66–92). Vieraissa tappiot ovat Biisonien lisäksi tulleet sen pahimmille vastustajille Kobrille (85–100) ja Nokialle (74–83). Vilpas on kotonaan voittanut kuudesti ja hävinnyt kuudesti. Vieraissa se on voittanut kolme kertaa, kun taas tappion jälkeen paluumatkalle on lähdetty 10 kertaa.

Karhukaan ei mikään häävi vierasjoukkue ole ollut. 11 vierasottelua, joista saldo on 3/8. Kotonaan Karhu on ollut voittamaton (13/0), mutta jos joukkue mieliin edes haaveilla runkosarjan voitosta, niin vierasvoittoja pitää nyt alkaa ottamaan. Kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle on näpeissä, mutta muutama voitto tuohonkin tavoitteeseen pitää vielä napata vieraista. Edellisessä vierasottelussa Karhu hävisi Pyrinnölle 71–87. Tammikuun 9. päivä karhulauma käväisi hakemassa voiton biisoniveräjästä pistein 76–56.

Pyrintöpelistä tuli pistemenetyksen lisäksi myös tukku muitakin hankaluuksia. Vakavin loukkaantuminen tuli kapteeni Sarcevicille, sillä hän mursi nenänsä. Bojan oli poissa jo keskiviikkona ja todennäköisesti hän on poissa kokoonpanosta myös lauantaina. Nenää ja naamaa tutkitaan tarkimmin lisätutkimuksissa, kun turvotus on laskenut ja sairasloman pituus tarkentuu sen jälkeen. Lance Williams sai iskun silmään, mutta pelasi keskiviikkona suojalasien avulla. Antti Kanervo pelasi takamiehenä mallikkaasti ja Cade Davis tuurasi häntä välillä pelinjohtajan vaativassa tehtävässä.

– Huikean kotiyleisönsä edessä pelaava Vilpas on aina haastava vastustaja kotisalissaan, Karhun valmentaja Sami Toiviainen luonnehtii tulevaa vastustajaa Karhun sivuilla.

– Meidän on tunnistettava heidän pelaajiensa vahvuudet ja pystyttävä hyökkäyspäässä kontrolloituun pelaamiseen, oli Bojan mukana tai ei. Vilppaan uuden pelaajan scouttaus on hyvässä vauhdissa, joten isompaa yllätystä ei pitäisi olla luvassa, Toiviainen kommentoi Vilppaan uuden pelaajan mukanaoloa ottelussa.