Korisliigan kärkijoukkueen testattavaksi viikko sitten saapunut 28-vuotias amerikkalaissentteri Tony Easley on vakuuttanut valmennus- ja seurajohdon, joten hän pelaa joensuulaisjoukkueessa loppukauden.

Easley pelasi viime viikolla kahdessa liigaottelussa, kotikentällä helsinkiläistä Seagullsia vastaan sekä vieraissa Kouvolan Kouvoja vastaan. Ensimmäisessä ottelussaan Katajaa kohti kotivoittoa auttoivat tilastolukemansa 10 pistettä, 8 levypalloa, 2 syöttöä, 1 riisto ja 6 torjuntaa. Kouvolassa, jossa Katajan kahdeksan ottelun mittainen voittoputki päättyi, hän merkkautti vastaavasti 10 pistettä, 6 levypalloa ja 1 riiston. Easleyn pelitilanneheittotarkkuus näissä kahdessa ottelussa oli erinomainen 62 %.

– Mielestäni Easleyn ominaisuudet täydentävät loistavasti nykyistä joukkuettamme. Lisäksi kyseessä on positiivinen ja avoin persoona enkä usko että sopeutumisessaan tulee olemaan ongelmia, päävalmentaja Jukka Toijala kertoo Katajan sivuilla.

– Meillä on kohtuullisen hyvä tilanne juuri nyt, sillä joukkue on suhteellisen terve. Siksi uskon että Easleyn lopullinen sisäänajaminen onnistunee 1-2 viikon kuluessa. Runkosarjaa on jäljellä vielä 10 ottelua, joten hän pääsee varmasti samalle aaltopituudelle muiden kanssa.

Toijala alleviivaa ennen kaikkea kolmea ominaisuutta, jotka Easley tuo mukanaan Kataja Basketiin:

– Kokemus, urheilullisuus, liikkuvuus.

– Lisäksi uskon että yhteispelinsä Teemun (Rannikko) kanssa toimii.

Easleyn lopullisen mukaantulon myötä Kataja Basketin kokoonpano säilyy ainakin toistaiseksi muulta osin ennallaan.