Toronto Raptorsin Bismack Biyombo nousi yllättäen yhdeksi joukkueensa johtotähdeksi NBA:n pudotuspelien ajan. Biyombolla on pelaajan optio tulevasta kaudesta ja vapailla markkinoilla hän voisi saada mojovan palkankorotuksen.

Biyombo tienaa tällä kaudella Torontossa noin kolmisen miljoonaa dollaria kaudesta, mutta hänen arvonsa nousi pudotuspelien aikana. Biyombo nousi isoon rooliin, kun Toronton ykkössentteri Jonas Valanciunas loukkaantui kesken Miami-ottelusarjan. Sitä ennen kongolaislähtöinen pelaaja oli merkkauttanut keskimäärin 3,8 pistettä, 7,7 levypalloa sekä 0,6 torjuntaa ottelua kohden. Noustuaan avausviisikkoon hän kirjautti 8,2 pistettä, 11,0 levypalloa sekä 2,1 blokkia.

Vahvojen esitysten jälkeen hänellä on kysyntää, mutta hän on valmis jäämään Torontoon, vaikka se tietäisi pienempää palkkapussia.

– Asioilla on tapana järjestyä. Olen sanonut ihmisilleni, olen sanonut Masaille (Ujiri, Toronton GM), että kun aika on oikea, olen valmis kehittelemään jotain. Loppujen lopuksi kyse on hauskanpidosta, ei rahasta. Se ei ole aina rahasta kiinni. Raha on mukavaa, mutta samaan aikaan kysyn kuinka hauskaa minulla tulee olemaan. Kaupunki on loistava, joukkue on loistava ja olemme voittava joukkue, Biyombo totesi kanadalaisradiossa.

Eri lähteet arvioivat, että Biyombolle tarjottaisiin kesän aikana noin 15-19 miljoonan dollarin arvoista sopimusta yhdestä kaudesta.