Sudenpentujen tulokas: ”Iho meni kananlihalle, kun ’Suomi’-huudot alkoivat”

© Kuva: Ilari Isotalo

Lauantai-iltana Helsingin Jäähallin ilmassa oli keskimääräistä enemmän odotusta, kun Suomen 20-vuotiaat miehet polkaisivat EM-kisansa käyntiin ottelullaan Israelia vastaan. Ilta oli erityisen mieleenpainuva joukkueen kuopukselle Tomas Murphylle, 18, joka teki läsnäolonsa tiettäväksi kentällä.

– Vaikka olen kotoisin USA:sta, en ole koskaan pelannut tällaisen yleisön edessä. Tämä oli aivan uudenlainen kokemus minulle, päivitteli Murphyn koripalloilevan veljessarjan kuopus Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Suomi aloitti ottelun käsijarru päällä ja takelteli kaukoheitoissaan sekä levypallopelissään Israelin tarratessa 14-5-johtoon. Joukkueen unilukkariksi ilmoittautui 204-senttinen Murphy, joka nostatti kotiyleisön seisomaan kahdella perättäisellä korillaan ja niiden jälkeisellä tuuletuksellaan.

– Fanit olivat uskomattomia. Iho meni kananlihalle, kun ’Suomi’-huudot alkoivat. Saimme heistä todella paljon energiaa ja toivottavasti saamme samanlaisen tuen taaksemme myös huomenna.

Pikkuveljensä nuorten EM-kisadebyyttiä seurasi katsomon reunalta myös Susijengissä jo kahdet miesten arvokisat kokenut Erik ”Susi-Erkki” Murphy.

– Minulle merkitsee todella paljon, että Erik oli tänään täällä. Hän on tukenut minua älyttömän paljon koko lapsuuteni ja nuoruuteni ajan, Tomas kiitteli.

– Olemme puhuneet Erikin kanssa paljon suomalaisesta koripallosta ja siitä, kuinka isossa nousussa laji on täällä. Tämän päivän perusteella voin sanoa, että hän on täysin oikeassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.